Live acumFilm: Minus 25 de grade
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

EXCLUSIV! Simtul civic, inexistent in Romania

In Romania, iarna si nepasarea pot ucide. Oamenii trec indiferenti pe langa semenii lor, doborati de ger, fara sa le arunce macar o privire. Ar putea salva o viata, dar prefera sa mearga mai departe.

Echipa Observator a facut un experiment. A vrut sa vada cat de saritori sunt oamenii. Reporterii si-au schimbat hainele normale pe cele ale unui om al strazii. O geaca uzata, o pereche de bocanci si un fular pe cap. Au pornit apoi spre centrul Iasiului. S-au prabusit pe o banca si au asteptat salvatorii, pret de cateva zeci de minute. Primii oameni au trecut ca fulgerul.

Aproape niciunul nu s-a oprit sa ajute un om nemiscat, intins pe o banca. Ar fi putut fi un batran, rapus de iarna. Sau un om al strazii care nu a mai suportat frigul naprasnic de minus 7 grade.

Cateva minute mai tarziu, prin fata bancii trece un alt barbat. La fel de grabit. Se scuza si pleaca. Scuze gasesc si altii.

Nu la fel de amuzant i s-a parut unui tanar, singurul care s-a oprit sa ne intrebe de sanatate. Cand a vazut ca cel de pe banca nu misca, a inceput sa-si caute telefonul. Reporterii i-au explicat demersul.

Acum a fost doar un experiment. Insa situatia s-ar putea repeta, cu adevarat, in zilele urmatoare. Se anunta temperaturi extrem de scazute, in toata tara.

Recomandari