Antena Căutare

EXCLUSIV! Simtul civic, inexistent in Romania

In Romania, iarna si nepasarea pot ucide. Oamenii trec indiferenti pe langa semenii lor, doborati de ger, fara sa le arunce macar o privire. Ar putea salva o viata, dar prefera sa mearga mai departe.

Echipa Observator a facut un experiment. A vrut sa vada cat de saritori sunt oamenii. Reporterii si-au schimbat hainele normale pe cele ale unui om al strazii. O geaca uzata, o pereche de bocanci si un fular pe cap. Au pornit apoi spre centrul Iasiului. S-au prabusit pe o banca si au asteptat salvatorii, pret de cateva zeci de minute. Primii oameni au trecut ca fulgerul.

Aproape niciunul nu s-a oprit sa ajute un om nemiscat, intins pe o banca. Ar fi putut fi un batran, rapus de iarna. Sau un om al strazii care nu a mai suportat frigul naprasnic de minus 7 grade.

Cateva minute mai tarziu, prin fata bancii trece un alt barbat. La fel de grabit. Se scuza si pleaca. Scuze gasesc si altii.

Nu la fel de amuzant i s-a parut unui tanar, singurul care s-a oprit sa ne intrebe de sanatate. Cand a vazut ca cel de pe banca nu misca, a inceput sa-si caute telefonul. Reporterii i-au explicat demersul.

Acum a fost doar un experiment. Insa situatia s-ar putea repeta, cu adevarat, in zilele urmatoare. Se anunta temperaturi extrem de scazute, in toata tara.

Viscolul a facut ravagii in toata tara! Urmeaza temperaturi de pana la minus 26 de grade... Ingerii zapezii: Medici si pompieri si-au riscat vietile ca sa salveze alte suflete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x