Simulare Bacalaureat 2018: Profesorii vor să boicoteze simularea examenelor de Bacalaureat

Simulare Bacalaureat 2018. Profesorii, in continuare, nemultumiti de masurile Guvernului.

Simulare Bacalaureat 2018. Profesorii se pregătesc să boicoteze simularea examenelor de Bacalaureat, programată să aibă loc începând de luni, 19 martie.

Simulare Bacalaureat 2018. Membrii de sindicat din peste 1.100 de unități de învățământ sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost rezolvate problemele salariale discutate în ultima vreme cu reprezentanții Guvernului, dar și de comasarile unităților de învățământ sau concedierile ce ar urmă să apăra în următoarea perioadă.

"Suntem pregătiți să boicotăm simularea examenelor de Bacalaureat", spun profesorii, nemulțumiți de nivelul salarii dar și de situația generală a învățământului românesc.

FSLI, Federația Sindicatelor Libere din învățământ, a anunțat încă de acum ceva vreme că "în urmă consultărilor, membrii de sindicat au cerut și boicotarea simulării examenului național de bacalaureat, din perioadă 19-22 martie 2018".

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Anunțul Ministerului Educației: Organizarea unei noi simulări a Evaluării Naţionale

Simulare Bacalaureat 2018. Principalele revendicări aale profesorilor sunt:

-soluționarea problemei privind reincadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;

-majorarea salarială de la data de 1 martie 2018 să nu fie condiționată de comasari de unități de învățământ, disponibilizări de personal și de tăieri ale unor drepturi salariale legale;

-creșterea costului standard per elev/preșcolar pentru cheltuielile materiale, astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor; rezolvarea modului de calcul al sporurilor și indemnizațiilor care li se cuvin salariaților din sistemul educațional;

-rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic, având în vedere că această categorie socio – profesională are coeficienți de ierarhizare situați în pătrimea inferioară;

-modificarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiții de muncă, precum și condițiile de acordare a acestora pentru personalul din familia ocupaționala "ÎNVĂȚĂMÂNT", aprobat prin H.G. nr. 34/2018, care, prin conținutul sau, discriminează personalul nedidactic din învățământ, căruia nu i se aplică; acordarea dreptului personalului didactic de a fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.


Simularea examenelor de Bacalaureat, pentru clasele a XI-a și a XII-a, debutează luni, 19 martie, cu probă de Limbă și Literatură Română. Pe 20 martie are loc simularea pentru Limbă și Literatua Maternă, iar pe 21 martie va fi probă obligatorie a profilului.

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri