Antena Căutare

Simulare Bacalaureat 2019. Notele de la simulare Bac 2019, trecute în catalog

Simulare Bacalaureat 2019 clasa a 11 a. Potrivit Ministerului Educației, notele obținute la simulare Bac 2019 pot fi trecute în catalog. Calendar simulare Bac 2019

Simulare Bacalaureat 2019. Notele de la simulare Bac 2019, trecute în catalog
SImulare Bacalaureat 2019

Simulare Bacalaureat 2019 clasa a 11 a - calendar simulare Bac 2019. Potrivit Ministerului Educației, notele obținute la simulare Bac 2019 pot fi trecute în catalog.

Noutatea din acest an constă în faptul că și elevii din clasa a 11-a vor susține simularea pentru Bacalaureat, cu scopul de a se obișnui cu examenul de Bacalaureat, pe care îl vor susține anul următor.

Pentru elevii de clasa a XI-a, simularea va conține 30% subiecte grilă, la proba de matematică.

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial ordinul ministrului Ecaterina Andronescu ce prevede organizarea simulărilor de Evaluare Națională la clasele a VII-a și a VIII-a în perioada 11 – 13 martie, precum și organizarea simulărilor de BAC 2019 la clasele a XI-a și a XII-a în perioada 18 – 21 martie.

O altă noutate o reprezintă precizarea oficială în ordin că notele de la simulare pot să fie consemnate în catalog:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce prevede ordinul privind organizarea pentru simulare Bac 2019

“(1) Se aprobă organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2018-2019, pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv ale unui examen de bacalaureat național și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.”

(2) Simularea evaluării naționale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă și elevii clasei a VII-a.

(3) Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă.”

Ministerul Educației precizează că procedura în baza căreia se va desfășura simularea va fi comunicată inspectoratelor școlare.

Calendar simulare Bacalaureat 2019

  • 18 martie - Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 19 martie - Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 20 martie - Probă obligatorie a profilului – probă scrisă
  • 21 martie - Probă la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă (se organizează numai pentru elevii claselor a XII-a)

-simulare la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională

-simulare la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

  • 29 martie - Afişare rezultate simulare Bacalaureat 2019
  • Rezultatele pentru simulare Bacalaureat 2019 vor fi afișate pe 29 martie.

Citește și: Simulare Bac 2019. Modele de subiecte și tot ce trebuie să știi​

Mai multe informații despre simulare Bac 2019 se po găsi pe edu.ro

Soţ şi soţie, morţi într-un accident în Teleorman. Maşina a luat foc imediat după impact și a ars complet. Imaginile sur... Majorarea alocațiilor pentru copii, de la 84 la 150 de lei, începând cu 1 martie, posibilă doar prin Ordonanță de Urgenț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x