Antena Căutare

Simulare Evaluare Națională 2022 română: subiecte și barem de corectare. Cum se rezolvă subiectele primite de elevii de a 8-a

Astăzi încep simulările pentru examenul de Evaluare Națională 2022, iar prima probă este cea la limba română.

elevi in banci rezolvand examen Galerie
Astăzi încep simulările pentru examenul de Evaluare Națională 2022, iar prima probă este cea la limba română. | Shutterstock

Elevii claselor a VIII-a susțin astăzi simularea examenului de Evaluare Națională la limba și literatura română. Ei își vor testa cunoștiințele înainte de examenul care va avea loc în vară.

Până în prezent, elevii claselor a VIII-a au putut rezolva la clasă modele de subiecte la limba română, după modelele deja publicate de Ministerul Educației.

Elevii au avut la dispoziție subiectele care au picat anul trecut la Evaluarea Națională 2021.

Notele la simulările pentru examenele de Evaluare Națională 2022 nu se trec în catalog și au rolul de a-i familiariza pe elevi cu rigorile unui examen care le va decide viitorul.

Articolul continuă după reclamă

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale 2022 sunt analizate de cadrele didactice de la fiecare unitate de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Dacă elevii doresc trecerea notelor obținute la simularea Evaluării Naționale 2022 în ctalog, atunci acest lucru va fi permis doar în cazul unei cereri scrise și depuse în unitatea sa de învățământ.

Subiecte simulare examen Evaluare Națională 2022 la limba și literatura română

Subiectul I a fost axat pe două texte la prima vedere, primul din opera Dacia Felix a lui Cezar Petrescu, al doilea din Oameni, fapte, amintiri, a lui Francisc Munteanu.

La punctul B, 8, elevii au avut de scris un text argumentativ de 50-70 de cuvinte cu părerea lor despre următoarea întrebare: „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”

Subiectul al II-lea a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de elemente indicate, potrivit Edu Pedu.

VEZI GALERIE FOTO PENTRU SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 - LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

Calendar simularea examenului de Evaluare Națională 2022

Simularea Evaluării Naționale 2022 se desfășoară în perioada 4-14 aprilie, după cum urmează:

  • 4 aprilie 2022 – proba la Limba şi literatura română (probă scrisă)
  • 5 aprilie 2022 – proba la Matematică (probă scrisă)
  • 6 aprilie 2022 – proba la Limba şi literatura maternă (probă scrisă)
  • 14 aprilie 2022 - afișarea rezultatelor la simularea Evaluării Naționale 2022

Cum se desfășoară simularea la Evaluare Națională 2022

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat rezolvării subiectelor scrise la simularea Evaluării Naționale 2022 este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a).

Timpul pentru elaborarea lucrării se calculează din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Estelle Harris a murit. Actrița din serialul „Seinfeld” s-a stins din viață la vârsta de 93 de ani... A1.ro, liderul site-urilor de divertisment din digitalul românesc în luna martie. Aplicația Antena 1, 170.738 vizitator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x