Antena Căutare

Simulare Evaluare Națională și BAC 2020. Tot ce trebuie să știi despre noile schimbări

Tot ce trebuie să știi despre Simulare Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Ministrul Educației propune ca simulările să înceapă pe data de 23 martie. Mai mult, pentru clasa a VII-a și a XI-a se vor organiza simulări la nivel județean, cu subiect unic.

Simulare Evaluare Națională și BAC 2020. Tot ce trebuie să știi despre noile schimbări
Tot ce trebuie să știi despre noile schimbări propuse de Ministrul Educației

Monica Anisie, ministrul Educației: „Păstrăm simulările la clasele a VII-a și a XI-a, dar vor avea loc în luna mai. Pilotăm o nouă structură de subiecte la clasa a VII-a”.

Potrivit Edupedu.ro, întrebată de ce a renunțat la simularea la clasa a VII-a, Anisie: “Renunțare la a VII-a pentru că vom pune modele noi, pentru că ei au învățat după altă programă. La clasa a VII-a vom da o simulare în luna mai, după ce publicăm noi modele de subiecte. Și nu va fi un singur model, ci 3 sau 5 modele. Le lăsăm timp profesorilor o lună-două să lucreze cu elevii aceste modele și după aceea pilotăm acele structuri de subiecte, ca să vedem dacă au fost concepute corect de membrii grupului de lucru de la Centrul Național de Evaluare și Examinare“.

Ministrul Educației a ținut să sublinieze faptul că nu o să renunțe la simulări, ci vor fi date un pic mai târziu pentru a avea timp profesorii să elaboreze subiecte în concordanță cu noua programă.

Pentru că la clasele a VIII-a și a XII-a nu se schimbă nimic, mergem după același model, am păstrat un ordin care reglementează desfășurarea simulărilor doar pentru aceste clase. Pentru că la clasa a VII-a se schimbă structura subiectului, elevii vor da un pic mai târziu simulările, conform unui alt ordin și unui alt model de subiecte“, a continuat ministrul.

Mai mult, ministrul a mai subliniat faptul că Simularea de la clasa a VII-a va fi susținută tot la Limba română, Matematică și Limba maternă, la fel ca la clasa a VIII-a, însă după un nou model de subiecte.

La clasa a XI-a, pentru că au fost solicitări din partea profesorilor și a părinților, vom organiza simularea tot în luna mai, când vor da și elevii de clasa a VII-a, ca să se acumuleze mai multă materie din programa de bacalaureat; până în martie, din tematica de bacalaureat erau exceptate foarte multe conținuturi, la clasa a XI-a”, a continuat ministrul Educației.

Simulările de clasa a XI-a vor fi reglementate, însă, tot prin ordinul de ministru care stabilește testarea și la clasele a VIII-a și a XII-a; “elementul de noutate este că fiecare inspectorat organizează simularea la clasa a XI-a, în luna mai, cu subiecte concepute de inspectorat, nu cu subiecte unice de la Ministerul Educației”, a precizat Anisie, pentru Edupedu.ro.

Calendar Simulări Evaluarea Națională 2020 pentru clasa a VIII-a – Proiectul Ministerului Educației:

23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă

24 martie 2020 Matematică – Probă scrisă

25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă

3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Calendar Simulări BAC 2020 – Proiectul Ministerului Educației:

23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă – Proba E) a)

24 martie 2020 Matematică sau Istorie – Proba obligatorie a profilului – Proba E) c)

25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă – Proba E) b)

26 martie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – Probă scrisă – Proba E) d)

3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre BAC 2020: Schimbări, calendar, subiecte și barem

Bărbat care a ameninţat că a pus bombă într-o rafinărie din Ploieşti, reţinut de procurorii DIICOT... Tentativă de phishing în numele Universităţii din Bucureşti/ Mai multe persoane şi firme au primit mesaje cu titlul ”Cer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x