Antena Căutare

Sindicatele ameninta cu greva generala

Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat astazi ca membrii pe care ii reprezinta vor decide saptamana viitoare daca la sfarsitul lunii ianuarie vor recurge la proteste de strada sau greva generala.

"Am facut o consultare cu membrii nostri pentru a vedea ce se poate face. Era prevazut pentru sfarsitul lunii ianuarie, indiferent daca erau sau nu aceste miscari in Romania, din cauza schimbarii de preturi si scaderii nivelului de trai si de salarizare", a precizat liderul sindical, potrivit Mediafax.

Si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) isi consulta membrii de sindicat in aceasta saptamana pentru declansarea grevei generale din 23 ianuarie, fiind nemultumiti ca in 2012 nu se acorda nicio majorare salariala pentru salariatii din educatie, care nu isi pot recupera reducerea cu 25 la suta.

Confederatiile sindicale reprezentative au anuntat, marti, ca nu participa la reuniunea Consiliului National Tripartit de Dialog Social, nefiind dispuse sa reia dialogul in conditiile in care nu exista o ordine de zi, iar problemele ridicate de sindicalisti referitoare la dialogul social nu sunt rezolvate.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Bilantul la zi al protestelor: Pagube de 270.000 de euro in Bucuresti... Rodica Culcer, data afara de la TVR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x