Antena Căutare

Sindicatele cer presedintelui sa nu promulge Legea Pensiilor

Proiectul Legii pensiilor adoptat de Camera Deputatilor nu este acceptat de sindicate, care cer presedintelui sa nu promulge legea in aceasta forma. In caz contrar, o vor ataca in justitie si se vor adresa si organismelor internationale. Si Opozitia contesta la Curtea Constitutionala legea pensiilor proaspat adoptata in Parlament.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" ii cere presedintelui sa nu promulge legea pensiilor. Sindicalistii i-au adresat sefului statului o scrisoare deschisa in care prin care isi explica obiectiile avute la legea pensiilor.

In opinia sindicalistilor, cresterea varstei de pensionare la 65 de ani, atat pentru femei cat si pentru barbati le rapeste, de fapt, oamenilor dreptul la pensie, in conditiile in care speranta de viata in Romania este cu 10 ani mai mica decat in alte state din Europa, unde limita de varsta pentru pensionare este tot de pana la 65 de ani.

PSD si PNL contesta Legea Pensiilor la Curtea Constitutionala. Opozitia nu este de acord cu egalizarea varstei de pensionare intre femei si barbati, dar nici cu valoarea actuala a punctului de pensie.

Fostul presedinte, Ion Iliescu, s-a intalnit cu reprezentantii pensionarilor din intreaga tara.

Demersul opozitiei este criticat de partidul aflat la guvernare.

Nici liberalii nu au scapat de critici.

Reactiile partidului democrat liberal vin dupa ce, in timpul dezbaterilor parlamentare pe legea pensiilor, partidele din opozitie au acuzat Guvernul de lasitate.

Bucurestiul implineste 551 de ani. Vezi restrictiile de trafic!... Boc, fata-n fata cu sindicalistii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x