Căutare Live

Singura aplicație din lume care poate depista știrile false. A fost dezvoltată și lansată de români

Aplicaţia TrustServista, dezvoltată de Zetta Cloud, este singura din România care poate stabili nivelul de încredere al ştirilor online, precum şi originea acestora.

Aplicaţia TrustServista, dezvoltată de Zetta Cloud, este singura din România care poate stabili nivelul de încredere al ştirilor online, precum şi originea acestora. Ba mai mult, aceasta ar fi unică în lume, potrivt celui care a adus-o pe piață.

Înscrisă deja în concursul internaţional Innovators Race 50, aplicaţia a fost lansată de Emil Stetco și este destinată jurnaliştilor, agenţiilor de presă, dar şi instituţiilor publice "care doresc să filtreze informaţia toxică din presa online şi să înţeleagă care conţinut este demn de încredere".

"Procesarea ştirilor se face 100% automat, folosindu-se algoritmi de inteligenţă artificială şi procesare naturală de limbaj, analiza axându-se pe determinarea sursei de informaţii pe baza căreia se generează subiecte de presă.

Fiecare articol de presă online este apoi relaţionat cu articole similare, prin referinţe directe sau menţiuni şi citări, conţinutul este comparat pentru a determina similarităţi şi apoi augmentat cu meta-date care vor determina nivelul de încredere al fiecărui articol.

Astfel, se pot urmări subiectele de presă de la sursă şi apoi pe tot parcursul existenţei lor în mediul online, ca mecanism de prevenţie a distribuirii şi viralizarii unor subiecte care nu sunt demne de încredere", a explicat Ștețco, potrivit actualdecluj.ro.

Deocamdată, TrustServista procesează doar articole în limba engleză, urmând ca în viitor să proceseze majoritatea limbilor europene.

Horoscopul Zilei, 04/03/2017. Capricornii îşi fac planuri pentru un eveniment important din viaţa lor... Veste minunată pentru iubitorii muzicii rock! S-a deschis prima școală de rock, la Tîrgu Mureş. Oricine se poate înscrie...
Parteneri
Cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi pentru a-ți ușura munca
Catine.ro
Ultimele știri
x