Noul tip de coronavirus stârnește panică în toată lumea. Primele imagini din spitalul din Wuhan, unde ajung persoanele infectate

Noul tip de coronavirus stârnește panică în toate colțurile lumii. Nu mai puțin de 17 persoane au murit, iar alte 570 au fost infectate, iar acum au fost prezentate imagini de la spitalul din Wuhan, în care ajung persoanele infectate cu virusul.

Astfel, Mihai Gâdea a prezentat în direct, la Antena 3, un material amplu realizat de CNN, în care este arătată atmosfera de pe străzile din orașul în care au fost infectate cele mai multe persoane.

De asemenea, potrivit Comisiei Naționale pentru Sănătate din China, cele mai multe dintre victimele decedate sunt bărbați și au vârste cuprinse între 48 și 89 de ani.

Cât de periculos poate fi coronavirus. E alertă la nivel mondial în sistemele sanitare, inclusiv în România

În urma înregistrării atâtor cazuri, autoritățile au luat măsuri drastice în Wuhan, unde trăiesc 11 milioane de persoane. Mai exact, au fost închise stații metrou, iar oamenii au fost complet izolați de restul lumii, în contextul în care oraşul lor a fost plasat în carantină din cauza unui nou tip de coronavirus, informează AFP.

Wuhan se află în centrul epidemiei care a contaminat peste 570 de persoane, din care 17 au murit, şi care a început să se răspândească în mai multe ţări.

În speranţa limitării epidemiei, autorităţile au luat în noaptea de miercuri spre joi măsura radicală de a interzice orice plecare pentru trenuri, avioane şi autocare din Wuhan. Locuitorii au devenit astfel "prizonieri" în propriul oraş pe durata îndelungatei vacanţe de Anul Nou Chinezesc, potrivit Antena 3.

De-a lungul vastelor sale bulevarde, metropola chineză are aerul unui oraş fantomă, iar puţinii trecători au chipurile acoperite cu măşti - o precauţie de acum obligatorie prin decret municipal.

"Staţiile de metrou sunt închise, grilajele trase, e puţin trafic rutier, multe magazine sunt închise", a declarat Adrian, profesor de franceză la universitatea locală.

Festivităţile prevăzute cu ocazia Anului Nou au fost anulate. Transporturile publice sunt în continuare autorizate în Wuhan, însă puţini oameni îndrăznesc să le mai folosească.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri