Antena Căutare

România va avea un sistem de ventilaţie mecanică pentru tratarea persoanelor infectate cu Covid-19, produs la noi în țară

Mai mulți specialiști în cercetare din România lucrează la dezvolarea unui sistem de ventilaţie mecanică destinat tratării persoanelor infectate cu Covid-19. Astfel, pacienții depistați pozitiv din țara noastră, a căror stare devine critică din cauza coronavirusului, ar primi o nouă șansă la viață.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti a anunţat joi că acum colaborează cu INCD Turbomotoare Comoti şi cu alte institute naţionale de cercetare şi universităţi la dezvoltarea unui sistem de ventilaţie mecanică destinat tratării persoanelor infectate cu Covid-19.

"Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti îşi mobilizeză resursele ştiinţifice şi tehnice în sprijinul eforturilor la nivel naţional pentru identificarea de soluţii inovatoare pentru managementul epidemiei de coronavirus. Pentru a susţine acoperirea acestei nevoi urgente, ICPE-CA îşi coordonează eforturile în parteneriat cu instituţii de cercetare similare, agenţi economici sau autorităţile abilitate şi pune în slujba comunităţii cunoştinţele, expertiza şi infrastructura pentru a identifica noi soluţii pentru combaterea, prevenirea sau tratarea îmbolnăvirilor cu coronavirus.

Astfel, ICPE-CA colaborează cu INCD Turbomotoare Comoti şi cu alte institute naţionale de cercetare şi universităţi la dezvoltarea unui sistem de ventilaţie mecanică destinat tratării persoanelor infectate cu Covid-19", informează institutul.

De asemenea, beneficiind de infrastructură de ultimă generaţie pentru prototiparea rapidă de tip imprimantă 3D, ICPE-CA arată că a identificat o serie de componente destinate echipamentelor de protectie si tratament.

Articolul continuă după reclamă

"În acest sens, institutul nostru a iniţiat o serie de discuţii şi parteneriate cu agenţi economici pentru producţia de echipamente specifice", mai informează institutul.

ICPE-CA în parteneriat cu MGM Star Construct oferă soluţii pentru funcţionalizarea antimicrobiană şi cu potenţial antiviral a măştilor şi instrumentarului medical prin depunerea de straturi subţiri nanostructurate.

Sursa : news.ro

Situație disperată într-o localitate din România. Cazurile de coronavirus au explodat după ce oamenii au luat parte la s... Încă 441 de cazuri noi cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. România a trecut de pragul de 5.000 de infectări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x