Antena Căutare

Bac 2018. Site-ul Minsterului Educației nu funcționează când elevii au cea mai mare nevoie de el

Cu putin timp inainte de bac, site-ul Ministerului Educatiei Nationale nu fuctioneaza. De pe aceasta platforma elevii puteau descarca variante de bac din anii anteriori pentru a exersa pana la data examenului.

Cu puțin timp înainte de bac, site-ul Ministerului Educației Naționale nu fucționează. De pe această platformă elevii puteau descărca variante de bac din anii anteriori pentru a exersa până la data examenului. Afectați sunt și elevii de clasa a VIII-a deoarece și ei au de susținut în câteva zile Evaluarea Națională.

Este posibil ca această închidere a site-ului edu.ro, să fie datorată problemei apărute acum câteva zile când s-a descoperit că această pagină web a fost atacată de hackerii vânători de Bitcoint. Specialiștii au dat următorul verdict: cineva a injectat un script de minat pentru a monitoriza activitățile acestui site.

Specialistul în IT, Ionuț Budișteanu:

„Calculatorul se foloseste la calcule matematice, ce asigura securitatea unei criptomonede. Este un site public, cineva ori a spart site-ul, ori a inclus scriptul respectiv.
Cea mai cunoscută monedă virtuală este Bitcoin, a cărei valoare în bani reali este de 7 mii de dolari. Dar a atins şi 20.000 de dolari.
Pentru a ajunge însă la această sumă, este nevoie de milioane de accesări pe paginile web pe care rulează programe pentru minat sau viruşi.
Dacă cineva a ales site-ul Mininisterului Educaţiei pentru a mina criptomonede, nu a facut-o intamplator in aceasta perioada. Urmeaza cateva saptamani in care pe edu.ro traficul va creste simtitor datorita examenului de Bacalaureat 2018 şi a Evaluării Naţionale. Mai mult trafic, mai multe monede virtuale.
Iar internetul este plin de site-uri prin care hackerii fac bani reali pe seama românilor care stau pe internet.”

În ciuda tuturor probelmelor, nimic nu scuză faptul că anunțul de pe site-ul Ministerului Educației este scris greșit, înlocuind în mod greșit cuvântul „site” cu „sit”

Bac 2018. Site-ul Minsterului Educației nu funcționează când elevii au cea mai mare nevoie de el

Sperăm ca toate aceste probleme să se remedieze în cel mai scurt timp posibil deoarece atât elevii care susțin Bacalaureatul, cât și cei de clasa a VIII-a care vor susține Evaluarea Națională, au nevoie de informațiile de pe această pagină web.

O polițistă care dirija traficul a fost LOVITĂ de o mașină. Ce a spus șoferul... După Rusalii și 1 Iunie, românii ar putea avea încă o zi liberă! Când ar trebui să-ți pregătești bagajele pentru vacanță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x