Antena Căutare

Site-ul Ministerului Educației, spart luni dimineața. Ce mesaj au transmis reprezentații ministerului după atacul cibernetic

Edu.gov.ro, site-ul Ministerului Educației, a fost spart luni dimineața. Ce mesaj au transmis reprezentanții ministerului după atacul cibernetic.

hackeri
Edu.gov.ro, site-ul Ministerului Educației, a fost spart luni dimineața. Ce mesaj au transmis reprezentanții ministerului după atacul cibernetic. | Shutterstock

Site-ul ministerului Educației a fost spart în noaptea de duminică spre luni, 8 mai, de hackeri care fac parte din „Operation România” (Operaţiunea România), potrivit informațiilor transmise de edupedu. Aceiași hackeri au spart și site-ul minusterului dezvoltării în aprilie.

Site-ul a fost preluat de hackeri puțin după miezul nopții și pe platformă a apărut un mesaj împotriva sistemului educațional din România.

Ce mesaj a apărut pe site-ul Ministerului Educației după ce a fost spart de hackeri

Pe site-ul ministerului Educației a apărut un mesaj care denigrează sistemul de învățământ din România. Redăm mesajul complet scris de hackeri pe platformă:

„Sistemul de învățământ românesc este unul foarte prost, care nu te învață absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informații inutile. Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proști decât elevii. Faptul că acceptă să lucreze pentru un salariu mic, într-un mediu și mai rău arată nivelul lor de inteligență, care nu este foarte ridicat.

Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp. Ce te învață școala în 10 ani poți învăța gratis, pe Youtube, în10 luni. Guvernul v-a făcut să credeți că dacă nu aveți studii superioare sunteți proști și veți avea salarii mici, dar sunteți și mai proști că îi credeți și îi ascultați”, se arată în mesajul postat pe site-ul Ministerului Educației”, se arată în mesajul apărut pe site-ul ministerului educației.

Ce spun reprezentații ministerului Educației despre atacul cibernetic de luni dimineața

La scurt timp după ce au sesizat atacul cibernetic, Ministerul Educației a trimis o informare prin care arată că site-ul a fost preluat de hackeri luni dimineața. Mai mult, ei au mai anunțat că specialiștii au putut să preia controlul asupra site-ului și se lucrează la el.

Hackerii indieni au efectuat operaţiuni de supraveghere pentru ruşii foarte bogaţi. Cine a ordonat acest lucru

Ministerului Educației a mai transmis că nu au fost compromise informații confidențiale de pe serverele site-ului.

SRI, avertisment important pentru români. România, în stare de alertă după ce au fost înregistrate numeroase atacuri cibernetice

„Administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineții de 08 mai 2023. Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline.

Precizăm că site-ul www.edu.gov.ro conține doar date publice și de informare a cetățenilor, nefiind compromise date confidențiale.

Prioritatea instituției noastre este soluționarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și poate fi utilizat din nou fără riscuri”, se arată în mesajul transmis de reprezentații Ministerului Educației pe edupedu.ro.

Rezultate Loto 7 mai 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Alertă alimentară! Un desert vegan cumpărat de alergici, care conţine proteină din lapte, a fost retras de pe piață...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x