Antena Căutare

Situatia critica continua pe Dunare. Autoritatile: E totul sub control

Transportul naval de pe Dunare este blocat. La Fetesti, zeci de vapoare si salupe au fost prinse intre sloiurile de gheata care depasesec si 50 de centimetri grosime. Alte 25 de nave sunt blocate la Chiciu, Calarasi. Autoritatile le-au adus alimente si apa marinarilor blocati pe nave cu ajutorul unui elicopter.

Cu toate acestea, ministrul de Interne sustine ca autoritatile au situatia sub control. Autoritatile ar trebui sa mai cumpere niste spargatoare de gheata, daca sloiurile nu se topesc mai repede.

"Nu avem motiv de ingrijorare, am prognoza de la Agentia Nationala de Meteorologie (ANM), am discutat, vom trece cu bine si peste acest moment. Toate prefecturile din zona respectiva sunt acum in priza si speram sa nu avem elemente care sa ne ingrijoreze in continuare", a declarat ministru de Interne, Gabriel Berca.

Situatia este in continuare critica pe Dunare, din cauza sloiurilor.

"Este o situatie deosebita cu care ne confruntam. Avem vase care sunt ancorate la malul bratului Borcea, unde sunt prinse aceste sloiuri care deja au inceput sa curga, sa se desprinda de mal", a declarat primarul din Fetesti, Gheorghe Catrinoiu.

Localnicii se tem ca, odata ce gheata se va topi, casele lor vor fi inundate. Avertizarea de inundatii se mentine in toate cele 12 judete de-a lungul Dunarii.

Foto: ziarelive.ro

A crescut numarul turistilor straini sositi in Romania. Scadere la plecarile in alte tari ale vizitatorilor romani... Introducerea clasei pregatitoare este legala. Parintii, invinsi a doua oara in instanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x