Antena Căutare

Gândacii colcăie în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Deva! Părinții sunt distruși de condițiile mizere în care sunt tratați copiii lor: "Mi-e scârbă unde trebuie să aducem copiii să îi tratăm!"

Situație alarmantă în Spitalul Județean din Deva. Mama unui copilaș internat în Secția de Pediatrie trage un mare semnal de alarmă după ce a pozat și a făcut public poze cu gândaci morți și vii în saloanele copiilor:

Imaginile groazei în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Deva. Mama unui copilaș internat în Secția de Pediatrie trage un mare semnal de alarmă, după ce a pozat și a făcut public poze cu gândaci morți și vii în saloanele copiilor: "Deci vă imaginați ce curățenie se face în acest spital! Mi-e scârbă unde trebuie să aducem copiii să îi tratăm"

Femeia a transmis prin intermediul rețelei de socializare Facebook, disperarea și neputința pe care le poate avea un părinte atunci când vede mizeria din spitalul în care îi este tratat copilul bolnav: "Astăzi în data de 1.04.2019, unde suntem internați de joi, vedem acest specimen de îţi vine să înebuneşti. Îmi culc fain copilul și la un moment dat după ce adoarme îl așez în pat și eu lângă el și deodată ridic capul de pe pernă și văd acestă goangă cum vine spre noi, m-am speriat îngrozitor și îmi ridic brusc copilul din pat și aștept să se dea jos să îl pot omorî, copilul cum l-am luat așa în grabă, bineînțeles că s-a speriat și a început să plângă. În ultima poză este o altă goangă la fel de scârboasă, ea se afla gata moartă în primul salon unde ne-a pus când am venit la spital, bineînțeles ca încă este și acum acolo deși eu sunt în salonul de lângă…. Deci vă imaginați ce curățenie se face în acest spital! Mi-e scârbă unde trebuie să aducem copiii să îi tratăm!"

În urma acestui scandal, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Hunedoara a declarat pentru Ziar de Hunedoara, că va sesiza departamentul de Control în Sănătate Publică. "La nivelul Spitalului Județean de Urgență din Deva, activitatea de dezinsecție se efectuează, conform contractului în derulare, o dată la 3 luni și se execută retușuri ori de câte ori este nevoie și la sesizarea din partea secțiilor”, au precizat reprezentanții unității sanitare, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit declarațiilor reprezentanțiilor unității sanitare, firma datoare să facă dezinsecția în spital, a efectuat un retuș în data de 29 martie 2019. Substanța utilizată este avizată de Ministerul Sănătății (MS) și are un efect cuprinsă între 3 și 10 zile, ceea ce ar însemna că este perioada în care aceasta își face efectul, de aici și prezența gândacilor morți.
Potrivit sursei citate, lucrările de dezinsecție pentru trimestrul al doilea vor fi programate până la mijlocul acestei luni.

Managerul SJU Deva, Adina Pera Ștefănie a făcut o declarație privind punerea sub semnul întrebării a curățeniei de către persoanele calificate să facă acest lucru: "În legătură cu activitatea de curățenie, la nivelul fiecărei secții există un grafic și norme care trebuie respectate. Aspectele semnalate vor fi verificate și, dacă informațiile se confirmă, vor fi dispuse măsuri de îndată”.

În iunie 2017, secția de Pediatrie a fost implicată într-un alt scandal. Atunci, un părinte a filmat un șobolan cum se plimba prin curtea Pediatriei, notează publicaţia citată. Anul trecut, în noiembrie, apăreau imagini la fel de revoltătoare și în secția de Pediatrie a Spitalului din Craiova. „Mămicile stau să-şi păzească bebeluşii, să nu se urce pe ei gândacii”, potrivit libertatea.ro.

Femeie torturată și bătută pentru că a refuzat să danseze pentru prietenii soțului ei! Spitalul a refuzat să îi ofere aj... Minivacantă de șase zile, de Paște și 1 Mai. Când recuperează angajații ziua de 30 aprilie, declarată liberă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x