Antena Căutare

Fără bani de sărbători! Peste 1600 de persoane care se zbat între viață și moarte nu își vor primi indemnizațiile care li se cuvin. Ce spun autoritățile

Situaţie dramatică la Braşov unde 1600 de persoane cu dizabilităţi grave şi însoţitorii acestora ar putea primi de Sărbători mai puţin de jumătate din banii care li se cuvin.

Situaţie dramatică la Braşov unde 1600 de persoane cu dizabilităţi grave şi însoţitorii acestora ar putea primi de Sărbători mai puţin de jumătate din banii care li se cuvin. Autorităţile locale spun că vina ar fi a Ministerului de Finanţe, care nu a virat sumele necesare. Disperaţi, oamenii care se bazau pe indemnizaţiile şi aşa insuficiente, se gândesc cu groază cum vor supravieţui cheltuielilor cu medicamentele şi cu îngrijirile speciale care fac uneori diferenţa între viaţă şi moarte în astfel de cazuri.
Vestea că nu-şi vor primi indemnizaţiile în luna decembrie i-a îngrozit pe oameni. Mulţi trăiesc doar din aceşti bani.

În Braşov sunt aproape 1600 de oameni în această situaţie. Conform legii, alocaţiile lor sunt acoperite, în proporţie de 90%, de la bugetul de stat și 10% de la bugetul local.

Monica Chelban, purtător de cuvânt, Direcţia de Asistenţă Socială Braşov declară că ,,Noi am impus în plata 1558 de persoane cu suma de 543 de lei. Aceștia sunt banii pe care i-am putut plăti la maximum de disponibil din bugetul local. Urmând ca diferența până la 1163 de lei să fie virată după ce banii vor fi alocați nouă de la bugetul de stat. Sperăm ca până la sfârșitul lunii să putem face plata integral.

Autoritățile din Brașov au făcut apel către Ministerul Finanțelor să trimită banii pentru indemnizaţii. Potrivit municipalităţii, în acest an Ministerul Finanțelor a transmis o sumă mai mică cu peste 1,3 milioane de lei față de cea pe care o avea de acoperit.

Vești excelente pentru toți bugetarii! Guvernul prelungeşte minivacanţele de Crăciun şi Revelion. Câte zile libere vor ... Cutremur în urmă cu puțin timp, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a produs...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x