Antena Căutare

Slujba de Înviere se va reoficia, la sfârșitul lunii mai, înainte de Înălțare

A fost zi de mare sărbătoare pentru credincioşi. Cei mai mulţi au respectat restricţiile impuse de autorităţi. Unii însă au simţit nevoia să intre în biserici să se închine şi chiar să sărute icoanele. Iar câţiva preoţi din Constanţa au băut din acelaşi potir în timpul slujbei.

Locaşurile sfinte nu au arătat la fel ca înainte de pandemie. Credincioşii au ascultat învăţăturile divine sub cerul liber, după două luni în care doar şi-au imaginat momentul în care vor reveni la biserică.

Aşteptarea şi dorinţa de a se simţi la fel ca înainte i-au adus pe enoriaşi, din nou, la coadă în faţa altarelor. În Capitală, zeci de persoane au aşteptat în rânduri să intre în biserică şi să sărute icoanele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Vor curge amenzile! Ludovic Orban, declarații de ultimă oră: „Perioada de mustrare a trecut!”

Iar la Constanţa, la slujba oficiată de Arhiepiscopul Teodosie, oamenii bisericii nu au mai împărtăşit copiii. Însă au băut ei din acelaşi potir.

Arhiepiscopul Teodosie a fost surprins ieri în timp ce împărtășea mai mulți copii cu aceeaşi linguriță deşi Biserica Ortodoxă Română a cerut evitarea acestui gest pentru a preveni răspândirea virusului.

Citește și:

IPS Teodosie, filmat împărtășind mai mulți copii cu aceeași linguriță. Sfidare și pericol pentru zeci de enoriași - VIDEO

Reprezentanţii BOR se dezic de gestul arhiepiscopului.

În plus, Înaltpreasfinţitul Teodosie a spus că va reoficia slujba de Înviere în seara dintre 26 şi 27 mai. Pe 28, urmează o altă sărbătoare importantă a ortodocşilor - Înălţarea.

Regulile oficiale pentru transportatori. Cum vom circula, de luni, cu metroul, autobuzul sau taxi-ul... Viorel Cataramă: „Nici măcar 40.000 de decese în România nu vor justifica niciodată suspendarea drepturilor și libertăți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x