Căutare Live

În locul unde acum patru ani, carnea lor ardea pe asfalt. Slujbe de pomenire pentru victimele de la Colectiv

Două slujbe de pomenire pentru cei 64 de tineri morţi în incendiul din clubul bucureştean Colectiv vor fi săvârşite, miercuri, de Arhiepiscopia Bucureştilor, la patru ani de la tragedie.

Imagini imediat după tragedia din Colectiv

Libertatea

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române transmis Agerpres, primul parastas va fi oficiat, începând cu ora 10,00, în curtea Bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni, la monumentul edificat în memoria tinerilor de Arhiepiscopia Bucureştilor, la iniţiativa Patriarhului Daniel. Slujba va fi precedată de Sfânta Liturghie, care va începe la ora 08,30.

Al doilea parastas va fi săvârşit, începând cu ora 12,00, în faţa fostului club Colectiv.

Citește și: Colectiv, supraviețuitorul. ”Aveam mâinile arse, așa că am format numărul cu vârful nasului. 12% șanse de viață!”

65 de oameni au murit în urma tragediei din Clubul Colectiv

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club din București, deschis într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

Conform datelor existente (cercetările se află în curs), focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii. Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul provocând leziuni – în unele situații cauzatoare de moarte, prin combustie, asfixie, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze, unui număr semnificativ dintre participanții la concert.

Amploarea evenimentului a determinat Ministerul de Interne să instituie Planul roșu de intervenție, iar Guvernul României a decretat trei zile de doliu național. Ca urmare a protestelor masive care au urmat incendiului, au demisionat pe 4 noiembrie 2015 Victor Ponta, împreună cu guvernul său, și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat un număr de 65 de persoane.

Minorul de 11 ani dat dispărut în Galați a fost găsit... Copii cu pielea infectată, flămânzi și ținuți în mizerie, la Suceava. Mama nu-i spală, au păduchi și sunt plini de bube,...
Ultimele știri