Slujbele religioase de pe 15 august, de Sfânta Maria, se schimbă. Preoții se tem că pelerinii vor lua cu asalt catedralele

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, de pe 15 august, va strânge laolaltă mii de credincioși. Pentru că se tem că pelerinajul de la Curtea de Argeș, acolo unde are loc anual slujba de Sfânta Maria, va fi rost de aglomerație excesivă, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului impune credincioşilor reguli stricte și adaptează modul în care se vor desfășura slujbele.

Arhiepiscopia anunță schimbări pentru slujbele religioase de pe 15 august, de Sfânta Maria, la Curtea de Argeș

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului le cere credincioşilor să respecte regulile de protecţie sanitară la slujba de Sfânta Maria de la Curtea de Argeş, la care, în mod normal, participau mii de persoane.

"În contextul numărului mare de persoane zilnic infectate cu noul coronavirus din judeţul Argeş, în dorinţa de a proteja sănătatea pelerinilor şi a credincioşilor care vor ajunge la Mănăstirea Curtea de Argeş cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, hramul istoric al Catedralei Voievodale, Permanenţa Consiliului Eparhial a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului a stabilit mai multe măsuri cu privire la organizarea evenimentelor religioase. (...) Pe această cale, toţi credincioşii sunt rugaţi să poarte mască de protecţie, să respecte distanţa de 2 metri faţă de alte persoane în orice direcţie, precum şi toate celelalte dispoziţii prevăzute de autorităţi referitoare la combaterea epidemiei de COVID-19", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Citește și: Calendar ortodox august 2020. Care sunt principalele sărbători religioase

Slujbele religioase de pe 15 august, de Sfânta Maria, se schimbă

Conform sursei citate, şi tipicul bisericesc privitor la săvârşirea slujbelor religioase din perioada 14-15 august va fi adaptat actualei perioade.

Astfel, pentru evitarea aglomeraţiei şi a păstrării ordinii în rândul credincioşilor în conformitate cu măsurile igienico-sanitare stabilite de autorităţi, racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia, ocrotitoarea Eparhiei Argeşului şi Muscelului, nu va fi scoasă în procesiune.

Citește și:

Rugăciunea zilei de duminică către Maica Domnului. Te scapă de necazuri, de noduri și de boli: "Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preiubită!"

De asemenea, accesul persoanelor în incinta curţii Catedralei Voievodale va fi restricţionat, având în vedere că o parte din obiectivele care compun ansamblul mănăstirii Curtea de Argeş se află în proces de restaurare şi reabilitare.

"Slujba Vecerniei din ziua de vineri, 14 august, precum şi Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie din ziua de sâmbătă, 15 august, se vor oficia pe esplanada noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale din Curtea de Argeş", se precizează în comunicat.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri