Antena Căutare

Smecherii soselelor, in vizorul politistilor

Politiltii au retinut, pe 10 si 11 martie, 123 de permise de conducere, in cadrul unei actiuni desfasurate pe DN1 si DN7, care a vizat reducerea numarului de accidente rutiere produse in urma unor depasiri periculoase si la care a participat si un elicopter al Inspectorului General de Aviatie.

La bordul elicopterului s-a aflat un specialist al Directiei Rutiere, care a supravegheat traficul rutier si a comunicat echipajelor de la sol abaterile observate in trafic. Odata informate despre aceste nereguli, echipajele de politie i-au oprit si sanctionat pe conducatorii auto indisciplinati, se arata in comunicat.

Elicopterul a supravegheat traficul pe DN1, tronsonul Sibiu-Sebes-Alba Iulia, si pe DN 7 tronsonul Sebes-Deva-Arad, se precizeaza intr-un comunicat remis sambata de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

IGPR arata ca, in zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere pe fondul nerespectarii regulilor privind efectuarea depasirilor politistii au folosit aparate radar amplasate ,,in cascada". De asemenea, bilantul celor doua zile de controale arata ca politistii au constatat patru infractiuni si aplicat 765 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe fiind pentru depasire neregulamentara, nepurtarea centurii de siguranta si depasirea vitetezei legale.

Totodata, au fost retinute in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice 123 de permise de conducere, in 121 de cazuri fiind vorba despre depasiri neregulamentare, iar in celelalte doua cazuri despre depasirea vitezei legale, se arata in comunicat.

in primele doua luni din 2010, pe tronsonul de drum Sibiu-Sebes-Alba-Cluj, pe fondul depasirii neregulamentare, s-au produs 11 accidente rutiere grave (cu noua mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut) in urma carora au murit 11 persoane (cu una mai mult decat in perioada similara a anului 2009), iar alte 15 au fost ranite grav (cu doua mai mult decat in primele doua luni ale anului trecut), se mai arata in comunicat.

Pe de alta parte, pe tronsonul de drum Sebes-Deva-Arad au avut loc 12 accidente rutiere grave (cu unu mai mult decat in perioada similara a anului trecut) in care si-au pierdut viata trei persoane (cu doua mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut) si in care au fost ranite grav 13 persoane (cu trei mai multe decat in primele doua luni ale anului 2009), potrivit datelor politistilor.

In primele doua luni ale anului 2010, comparativ cu perioada similara din 2009, s-au inregistrat cu 21% mai putine accidente de circulatie grave, numarul persoanelor decedate in aceste accidente a scazut cu 17%, iar cel al persoanelor ranite grav a scazut cu 6%. "in contextul in care la nivel national se inregistreaza o diminuare a numarului de accidente de circulatie si a consecintelor acestora, nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza efectuarea depasirii autovehiculelor a devenit una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere", potrivit Politiei Romane.

Coplata nu este o solutie pentru ameliorarea bugetului Sanatatii... Update // Cazul tinerei in coma datorita muncii epuizante: Fata, in continuare in stare critica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x