Antena Căutare

Soarele a explodat din nou! Modificarea campului magnetic ar putea intrerupe comunicatiile

Soarele a explodat din nou si a "defectat" Pamantul! Specialistii de la Observatorul Geomagnetic al Romaniei au inregistrat o activitate neobisnuita a campului magnetic al Terrei. Asta insemna ca ne putem astepta ca, in curand, toate comunicatiile de la noi din tara sa fie date peste cap.



Pare a fi o avalansa. Sau sunetul valurilor cand e furtuna pe mare. Nu e niciuna, nici alta. Sunt sunetele scoase de o explozie solara, care a dat peste cap variatiile campului magnetic al Pamantului.

Observatorul Geomagnetic al Romaniei a inregistrat, in timp real, cum campul electromagnetic al pamantului a luat-o razna.

In timpul unei explozii solare, cantitati imense de materie incandescenta, adica bucati de Soare, sunt aruncate spre Pamant la viteze uluitoare, peste un milion sase sute de mii de kilometri pe ora! Ieri, o astfel de bucata, numita de specialisti "ejectie cromosferica", a lovit si a comprimat magnetosfera planetei noastre.

Daca variatiile provocate de exploziile solare vor tot creste, sistemul de comunicatii planetar se va strica. Asta inseamna ca nu vom putea vorbi la telefon, nu vom putea scoate bani de la bancomat si nu vom putea zbura nicaieri in lume. Altfel spus, viata de zi cu zi ne va fi blocata.

Specialistii de la NASA spun ca in 2013, Soarele se apropie de un maxim al ciclului sau de 11 ani. Atunci este asteptat varful furtunii geomagnetice.

Cea mai puternica activitate solara a avut loc acum mai bine de un secol si jumatate, in 1859, cind, toate sistemele de comunicatii au fost date peste cap. Dar atunci, omenirea avea doar... telegraful.

Sursa: Antena3

Foto: universetoday.com

Adriean Videanu si alti 12 functionari ar putea sa plateasca Primariei Capitalei 1,3 milioane de euro... Infernul de la spitalul de copii din Iasi: Micutii sunt spalati cu apa rece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x