Antena Căutare

Șocant! O fetiță de 6 ani, somată de Casa de Asigurări și de FISC cu executarea silita

Mama unei fetițe de 6 ani a primit acasă o somație de plaa emisă de Casa Judeteana pentru Asigurări de Sanatate (CJAS), prin care fiica sa este anunţată că trebuie să achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare în perioada 2014 – 2015,  pe cand avea numai patru ani.

Caz șocant în Iași. Mama unei fetițe de 6 ani a primit acasă o somație de plată emisă de Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS), prin care fiica sa este anunţată că trebuie să achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare în perioada 2014 – 2015, pe când avea numai patru ani.

Potrivit mediafax.ro, în somație fetița este anunțată că în caz de neachitare a sumei în maximum 15 zile, va trebui să suporte cheltuieli de judecată și de executare silită.

„Este normal ca un copil de 6 ani să primească o somaţie de plată?! Fata a fost internată în perioada 8-12 iunie 2014 cu o fractură de femur, iar CJAS a constatat că declaraţia dată pe propria răspundere este contrară celor constatate. E normal ca ea să primească o asemenea somaţie?!?”, a scris mama fetiței, Mirela S, pe Facebook.

Șeful Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Iaşi, Radu Ţibichi, a declarat pentru sursa citată că instituția pe care o conduce nu a greșit nu nimic: „Este vorba despre o minoră internată în spital, într-adevăr, în 2014. În timpul internării fetei, mama, în calitate de reprezentant legal, a mers cu copilul pentru a face nişte investigaţii în cadrul laboratorului din ambulatoriul unităţii medicale. Acolo, aceasta a semnat o declaraţie pe propria răspundere în care susţinea că minora nu ar fi fost internată în acel moment în spital, lucru neadevărat. Noi nu avem cum să decontăm de două ori aceleaşi servicii. Doamna în cauză este în culpă şi trebuie să îşi asume acest lucru”.

Țibichi a mai spus că CJAS nu are cum să emită somaţii de plată decât în funcţie de codul numeric personal (CNP) al asiguratului și din acest motiv s-a ajuns în situația de a fi somată o fetiță de 6 ani.

Somat pentru o datorie de 18 bani

Deși autoritățile spun că nu e vina lor, cazul nu e singular. Spre exemplu, luna trecută, un agricultor din satul Bichigiu din județul Bistrița-Năsăud a povestit că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) i-a trimis o scrisoare prin care îl amenință cu executerea silită pentru o datorie de 18 bani.

„Mă tot întreb cât o fi cheltuit agenția Apia să-mi spună că am o restanță de 18 bani? Dacă nu plătesc, mă execută silit?”, a scris pe Facebook localnicul din Bichigiu. Prin scrisoarea trimisă, APIA îl înștiința că are o datorie de 0,18 bani la Fondul European de Garantare Agricolă. Înștiințarea fusese trimisă chiar de la București, de la sediul central al APIA.

surse: mediafax.ro, greatnews.ro.

sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Zile libere 2018. 1 mai se apropie. Cum arată acum plajele din România... Puterea Moaștelor Sfântului Gheorghe. De ce este bine să mergi la Biserică, în preajma marii sărbători...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x