Scandal monstru într-un autobuz. Un șofer a fost dat jos de polițiști pentru că nu purta mască. Trecătorii, revoltați: ”Nici ei nu aveau mască!”

În vreme ce autorităţile bâjbâie şi nu mai avem nici măcar lege care să oblige bolnavii de COVID 19 să respecte măsurile de izolare, tensiunile dintre oameni escaladează. Şi controversele nasc reacţii extreme: astăzi, taberele celor care poartă mască şi a celor care nu poartă s-au ciocnit violent. Un şofer de autobuz a fost încătuşat de poliţişti pentru că nu purta mască.

Totul s-a întâmplat în centrul Bacăului, acolo unde un şofer fără mască a fost legitimat de un poliţist local. A refuzat, însă, să prezinte actele și a mers mai departe. Câteva minute mai târziu, el a fost așteptat de două echipaje ale Poliţiei Locale. Agenţii au urcat în autobuz, l-au dat jos pe şofer şi i-au pus cătuşe, lucru ce i-a revoltat pe trecători.

Nici agenții de la Locală nu au purtat mască, deşi s-au urcat în autobuz pentru a-l da jos pe şofer.

Alarmant! 450 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Numărul de îmbolnăviri poate readuce starea de urgență în România

”Au constatat că un șofer nu avea mască, i-au cerut să se identifice, să se legitimeze, acesta a refuzat, închizând ușile, a plecat de la fața locului și prinzându-i în același timp și mâna colegului meu. Aici a fost problema, că a urcat fără mască în autobuz, în aer liber știți că nu se poartă mască, dar din cauza derulării evenimentelor și cetăteții au devenit violenți verbal.”, a declarat Lucian Iftene, șef Poliția Locală Bacău.

Şoferul în vârstă de 60 ani a fost amendat cu 1000 de lei pentru refuz de legitimare şi nepurtarea măștii.

”I s-a făcut rău și a spus că nu mai poate să vorbească și nu mai are voce și nu au vrut să îi dea nici măcar un pahar cu apă, în ce lume trăim, domnule? Că eu nu sunt lângă el și nu sunt în România să îl pot ajuta, nu vrea sa vorbească nici cu noi, copiii lui, nu o să rămână așa, o să punem un avocat și să vedem ce putem rezolva.”, a declarat fiica șoferului.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Şi cel care a filmat toată scena va contesta amenda de 500 lei.

”Domnul şofer a fost încătuşat pentru că a refuzat legitimarea. Am fost împins de domnul poliţist de la Poliţia Locală fără mască.”, a spus un martor.

Un bărbat care i-a sărit în ajutor şoferului de pe autobuz a fost şi el amendat cu 490 de lei, dar pentru injurii.

Primarul încurajează purtarea măștii de protecție

”Voi milita întotdeauna pentru respectarea legii oricât de dură ar fi aceasta, dar totuși legea se poate aplica și în proporții graduale și în funcție de efectele pe care trebuie să le urmărim până la urmă trebuie să avem în vedere tot ceea ce înseamnă componenta de prevenție. Trebuia sancționat, dar totuși trebuia păstrat un echilibru de către polițiștii locali. Nu este tolerabil un astfel de comportament în rândurile angajaților din Poliția locală Bacău.”, a declarat Cosmin Necula, primar Bacău.

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

Infecțiile cu noul coronavirus au scăpat de sub control într-un județ din țară. Zeci de cazuri, confirmate în ultimele 24 de ore

Purtarea măştii este obligatorie începând cu 15 mai în mijloacele de transport în comun, iar nerespectarea acestei măsuri se sancţionează cu amendă între 500 şi 2500 de lei.

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri