Antena Căutare

Șofer din Bacău, beat criță la volan, i-a aruncat bani drept mită unui polițist: ”Am familie de întreţinut, mai dau un milion”

A fost oprit în trafic, a vrut să dea mită și a ajuns prin a implora polițistul să o accepte. Este pățania unui șofer din Bacău, care s-a ales cu dosar penal după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice. Omul, care a mărturisit ulterior că băuse peste un litru de vin pe stomacul gol, i-a aruncat agentului de la Rutieră bani pe bancheta mașinii, plusând: "Mai dau un milion, mai dau".

Șofer din Bacău, beat criță la volan, i-a aruncat bani drept mită unui polițist: ”Am familie de întreţinut, mai dau un milion”
Șofer prins băut la volan a încercat să ofere mită unui agent de poliție

”Analizând circumstanţele reale şi personale, se evidenţiază faptul că inculpatul a săvârşit acţiunile ilicite datorită unui complex de împrejurări care au contribuit la situaţia în care s-a abătut de la conduita sa obişnuită, care este una conformă normelor de convieţuire socială. Astfel, raportat la împrejurarea că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, că valoarea alcoolemiei era relativ mică şi că aceasta provenea de la ingerarea băuturilor alcoolice cu o seară înainte de momentul în care inculpatul a condus autoturismul pe drumurile publice, instanţa va reţine în favoarea inculpatului circumstanţele atenuante prevăzute de art. 75 alin.2 lit.b Cod penal, al căror efect constă în reducerea limitelor de pedeapsă”.

Polițistul a remarcat faptul că bărbatul mirosea a alcool și l-a invitat să îi fie recoltate probe biologice. Omul a refuzat și a încercat să-l mituiască pe agent. Acesta a strâns probele necesare și a înregistrat conversația în format audio, notează Adevărul.

Șoferul i-a arucat bancnotele agentului pe bancheta mașinii de poliție

Agentul de poliţie i-a răspuns ”să-şi vadă de treabă”, după care l-a invitat să urce pe bancheta din spate a autospecialei de poliţie, pentru a se deplasa la sediul SML.

”După recoltarea probei, agentul de poliţie şi inculpatul s-au urcat în autospeciala de poliţie pentru a se deplasa la sediul Poliţiei municipiului Vaslui. Aflat pe bancheta din spate, inculpatul a aruncat pe scaunul dreapta faţă, care era liber, agentul de poliţie R.L. aflându-se la volan, 4 bancnote a câte 50 de lei, spunându-i poliţistului să se rezolve astfel încât să nu se mai ajungă la dosar penal. Agentul de poliţie i-a spus să-şi ia banii şi să-şi vadă de treabă, însă inculpatul a insistat, spunând că mai dă unul, scoţând şi aruncând pe scaunul din dreapta faţă încă o bancnotă de 100 lei”, se menţionează în rechizitoriul procurorilor.

Bărbatul consumase peste un litru de vin, fără să mănânce: alcoolemie de 1,20

Rezultatele probelor biologice au indicat că şoferul a avut o alcoolemie în sânge de 1,20 la prima probă şi de 1,05 la cea de-a doua probă, mai scrie sursa citată. Bărbatul a declarat anchetatorilor că seara a consumat 1,25 litri vin, fără a mânca, iar a doua zi dimineaţă s-a urcat la volanul autoutilitarei.

Sibiu: Trafic feroviar oprit în zona localităţii Mârşa, după ce un tren plin cu echipamente militare a lovit un camion; ... Incendiu la compartimentul motor al unei nave aflate în reparaţii la Navrom Galaţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x