Soferii care nu-si achita amenzile la timp ar putea ramane fara permis

Soferi, Guvernul va pregateste noi surprize. Cine nu-si achita amenzile la timp, ramane fara permis. Propunerea se afla deja pe site-ul Ministerului de Interne si ar putea intra in vigoare chiar in acest an.

Neplatita in 48 de ore, amenda se dubleaza. Chiar si asa, potrivit autoritatilor, mai putin de 40% dintre amenzi sunt platite. Motiv pentru care Executivul vrea sa inaspreasca pedepsele aplicate soferilor.

In premiera pentru Codul Rutier, soferii care amana sau omit plata amenzilor ar putea ramane fara permis de conducere pana la achitarea datoriei.

Si pentru ca drumurile lungi pana la banca sau la posta sa nu mai fie invocate ca motiv pentru neplata amenzilor, noul proiect readuce in prim plan achitarea contraventiei pe loc, direct la agentii de la rutiera.

O alta modificare din proiect ii vizeaza direct pe romanii care au masini cu numere straine. Concret, cei care cumpara autoturisme din alte state vor trebui sa le inmatriculeze in tara noastra in cel mult o luna daca vor sa circule pe drumurile publice din Romania.

Noile modificari ale Codul Rutier ar putea intra in vigoare vara aceasta.

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri