Antena Căutare

Soferii care nu-si achita amenzile la timp ar putea ramane fara permis

Soferi, Guvernul va pregateste noi surprize. Cine nu-si achita amenzile la timp, ramane fara permis. Propunerea se afla deja pe site-ul Ministerului de Interne si ar putea intra in vigoare chiar in acest an.

Neplatita in 48 de ore, amenda se dubleaza. Chiar si asa, potrivit autoritatilor, mai putin de 40% dintre amenzi sunt platite. Motiv pentru care Executivul vrea sa inaspreasca pedepsele aplicate soferilor.

In premiera pentru Codul Rutier, soferii care amana sau omit plata amenzilor ar putea ramane fara permis de conducere pana la achitarea datoriei.

Si pentru ca drumurile lungi pana la banca sau la posta sa nu mai fie invocate ca motiv pentru neplata amenzilor, noul proiect readuce in prim plan achitarea contraventiei pe loc, direct la agentii de la rutiera.

O alta modificare din proiect ii vizeaza direct pe romanii care au masini cu numere straine. Concret, cei care cumpara autoturisme din alte state vor trebui sa le inmatriculeze in tara noastra in cel mult o luna daca vor sa circule pe drumurile publice din Romania.

Noile modificari ale Codul Rutier ar putea intra in vigoare vara aceasta.

Cristian Cioaca va fi mutat temporar de la Pitesti, la Brasov... Cum va fi vremea de 1 mai si de Paste: Nu scapam de zapada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x