Antena Căutare

Soferii nu vor mai putea parca gratis în centrul Bucureștiului. De când intră în vigoare măsurile drastice anunțate de autorități

Primăria Capitalei anunță că, în următoarele luni, va marca toate locurile de parcare din centrul Bucureștiului și în consecință, soferii nu vor mai putea parca gratuit în această zonă.

Soferii nu vor mai putea parca gratis în centrul Bucureștiului. De când intră în vigoare măsurile drastice anunțate de autorități
Începând din luna august nimeni nu va mai putea parca în spațiile neamenajate din centrul Bucureștiului. | Shutterstock

Vicepreimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu a anunțatt într-un interviu acordat pentru Hotnews.ro că autoritățile pregătesc o serie de schimbări majore în centrul orașului. Ulterior finalizării lucrărilor, serviciu va fi digitalizat și se vor înăspri și pedepsele pentru cei care nu respect regulile.

Potrivit acestuia, în toamnă se vor monta parcometre și bariere automate cu camere de filmat, astfel că taxatorii vor dispărea, iar cei care parchează pe trotuar vor fi sancționați cu suprataxă.

De asemenea, celor care încală legea li se va bloca roata sau li se va pune un blocator de parbriz, inspectorii urmând să verifice cine și-a plătit parcarea și cine nu. Acest lucru se va realiza din mașini electrice, cu ajutorul unei aplicații care citește numerele de pe plăcuțele de înmatriculare, așa cum se întâmplă în alte capitale europene, a mai explicat viceprimarul, potrivit sursei menționate anterior.

În prezent, Primăria Capitalei administrează circa 13.000 de locuri de parcare și își propune să ajungă la 30.000 în zona centrală.

„În prima etapă acționăm în interiorul inelului central, unde ne-am propus să avem o politică agresivă de taxare a parcării. Nu vom permite parcarea mașinii fără plata taxei de parcare. Nu vom permite parcarea pe trotuar”, a mai adăugat viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Citește și: Jumătate de București rămâne fără apă caldă! Cinci din cele șase sectoare ale Capitalei sunt afectate. Ce anunță Termoenergetica

De când nu se va mai putea parca gratis în centrul Capitalei

Potrivit declarațiilor acestuia, autoritățile au început deja să pună în aplicare noile reguli de parcare în București. În următoarea perioadă, va începe o o campanie de informare agresivă a cetățenilor și din luna august, se va trece la sacționarea celor care încală legea.

„Din august nu vom mai permite nimănui să ocupe domeniul public fără să achite și nu vom mai permite să parcheze neregulamentar, fiindcă parcările publice sunt goale fiindcă lumea parchează pe trotuar”, a declarat acesta.

El a mai explicat că noile măsuri vor fi implementate în doi pași, „primul să eficientizăm serviciul și încasarea, acolo unde avem trasate locuri de parcare, și doi, descurajarea lăsării mașinii într-o zonă în care nu ai voie să parchezi”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce valoare va avea suprataxa pe care trebuie să o plătească cei care parchează ilegal

Viceprimarul Stelian Bujduveanu spune că până în acest moment, oficialii nu au ajuns la un consens în ceea ce privește valoarea suprataxei. Aceasta urmează să fie anunțată în decursul săptămânii.

„Din punctul meu de vedere, ca în alte municipii, ar trebui să fie echivalentul unei zile de parcare. Aproape 100 de lei. Scopul nostru nu este să amendăm cetățenii, să indisponibilizăm mașinile, ci să creăm un serviciu predictibil, să știe că găsesc un loc liber de parcare, că plătești. Cei care nu plătesc taxa de parcare vor avea roțile blocate sau acea ”mămăligă” pe parbriz, care va fi dată jos după achitarea suprataxei”.

În ceea ce privește tariful pe oră la parcările din centru, viceprimatul Primăriei Capitalei, nu a oferit mai multe detalii.

Citește și: Când se va rezolva problema avariilor la conductele de apă caldă și căldură din Capitală. Anunțul de ultimă oră al lui Nicușor Dan

Ce se întâmplă cu riveranii

Întebat și ce se întâmplă cu riveranii zonei centrale, care de cele mai multe ori parchează pe trotuar pentru că nu au unde își lăsa mașinile, el a spus că s-au gândit deja la o soluție.

„Avem soluții și pentru riverani. Căutăm terenuri goale, care nu sunt spații verzi și care se află în proprietatea municipalității, de exemplu în zona Corneliu Coposu, și le autorizăm pentru a fi locuri de parcare pentru cetățenii din zonă care nu pot parca”, a explicat el.

De asemenea, Primăria Capitalei promite că va introduce un sistem de abonament pentru aceștia. „Cetățenii care au au baterii de parcare lângă casă să își poată lua un abonament la un preț aproape asemănător cu cel de la nivelul sectoarelor”, a adăugat Stelian Bujduveanu.

Chipsuri Eco din porumb, retrase de la vânzare din București și din țară, din cauza unei substanțe suspicioase. Ce conți... O altă țară introduce serviciul militar obligatoriu. Cum justifică autoritățile decizia, care a zguduit pe toată lumea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x