Antena Căutare

Șoferii primesc o lovitură grea! Câți bani trebuie să scoată din buzunare

Atenție, români! Oficialii pregătesc schimbări radicale pentru șoferii din țara noastră! La ce ar trebui să se aștepte conducătorii auto, în perioada următoare?

Atenție, români! Oficialii pregătesc schimbări radicale pentru șoferii din țara noastră! La ce ar trebui să se aștepte conducătorii auto, în perioada următoare?

RCA PREȚ NOU. Veşti proaste pentru şoferi! Poliţele auto s-ar putea scumpi în următoarele luni cu până la 20%, avertizează surse din piaţa! În acest moment, cheltuielile firmelor de asigurare sunt plafonate în preţul RCA, iar Comisia Europeană spune că acest lucru încalcă libertatea societăţilor de a-şi stabili singure preţurile. Ministerul de Finanţe a elaborat deja un proiect care prevede mai multe modificări.

CITEȘTE ȘI: Modificări privind RCA. Care sunt noutățile pentru șoferi și pentru proprietarii de mașini

RCA PREȚ NOU. În prezent, pentru o poliţă RCA în valoare de 150 de lei, 37 de lei reprezintă cheltuielile administrative. Adică, 25% din costul asigurării. În acest caz este suma maximă pe care o pot percepe societăţile de asigurare. Dacă plafonul de 25 de la sută va fi eliminat, aşa cum prevede un proiect al ministerului de Finanţe, atunci preţurile RCA vor creşte, spun surse din Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Ministerul de Finanţe vrea să elimine şi tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii, introduse acum doi ani. Acestea erau stabilite de ASF, iar firmele de asigurarea aveau obligaţia de a se raporta la acestea.

RCA PREȚ NOU. Şi şoferii cu risc ridicat de accidente sunt vizaţi de modificările legislative. Ca ei să nu plătească poliţe foarte scumpe, ASF a introdus în trecut obligaţia ca asigurătorii să le poată calcula preţuri mai mari cu maximum 30% faţă de cei care nu au produs accidente. Acest plafon va fi eliminat, iar societăţile de asigurare vor putea calcula preţurile cum doresc.

RCA PREȚ NOU. Toate modificările apar într-un proiect de lege al Ministerului de Finanţe, aflat în dezbatere publică. Acestea ar trebui puse în aplicare cât mai repede. De anul trecut, autorităţile europene au deschis procedura de infringement împotriva României pentru nereguli în legislația RCA. Motivul? Încălcarea libertăţii companiilor de asigurare de a-şi stabili singure preţurile.

Când se schimbă ora 2019. Toamna a început, oficial. Când trecem la ora de iarnă... Copil strivit de o bară, chiar sub ochii terifiați ai martorilor! Imagini șocante de la fața locului | VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x