Antena Căutare

Soferul lui Vantu acuza Justitia

Duelul aparare-acuzare in dosarul "Lotul Vantu" se extinde din sala de judecata si la Consiliul Superior al Magistraturii. Alexandru Stoian, soferul lui Sorin Ovidiu Vantu, considerat de anchetatori "omul de incredere" al afaceristului, l-a reclamat pe procurorul de caz la CSM, prin intermediul noului sau aparator, avocatul Alexandru Chiciu.

Angajat oficial luni de familia lui Alexandru Stoian, avocatul Chiciu a trimis marti la CSM, prin posta, cu confirmare de primire, o plangere impotriva procurorului Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme, anchetator in acest caz.

"Am depus plangere pentru comiterea abaterilor disciplinare reglementate de art. 15 din Codul deontologic al magistratilor si art. 91 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata. Procurorul de caz a dezvaluit presei draftul cererii de arestare preventiva", ne-a declarat marti avocatul Chiciu.

Art. 91 din Legea 303/2004 arata ca "Judecatorii si procurorii sunt obligati sa rezolve lucrarile in termenele stabilite si sa solutioneze cauzele in termen rezonabil, in functie de complexitatea acestora, si sa respecte secretul profesional".

Iar art. 15 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea CSM nr. 328/2005, arata ca: "(1) Judecatorii si procurorii au obligatia de a nu dezvalui sau folosi pentru alte scopuri decat cele legate direct de exercitarea profesiei informatiile pe care le-au obtinut in aceasta calitate" si "(2) in cazul in care, potrivit legii, lucrarile au un caracter confidential, judecatorii si procurorii sunt obligati sa pastreze materialele respective in incinta instantei sau a parchetului si sa nu permita consultarea lor decat in cadrul prevazut de lege si de regulament".

Tot articolul, in Jurnalul National

Ca sa nu mai tipe, o asistenta a lipit cu leucoplast gura unui bebelus... Politistii intra in greva pe 20 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x