Antena Căutare

Sondaj BERD: Vezi cine e vinovat pentru saracia din Romania!

De vina pentru saracia de la noi sunt tarile occidentale. Este parerea a 30 % dintre romani. Potrivit rezultatelor unui sondaj al Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), peste 60% dintre gospodariile de la noi au fost afectate considerabil de criza financiara.

Din ele, 15% au incercat sa contracteze credite, fara succes insa, in timp ce doar 14% au reusit. Totodata, peste 35% dintre familii au incercat sa imprumute bani din alte surse. Doar o treime au dus la capat acest efort.

In Romania, mai putin de 20% dintre familiile care s-au confruntat cu pierderea unui loc de munca au reusit sa acceseze scheme pentru ajutor de somaj, fata de 50% in tari precum Germania si Suedia, sau peste 40% in Ungaria si Cehia.

Pentru anul 2012, BERD recomanda Romaniei sa adopte noi reforme fiscale, precum eliminarea arieratelor publice si noi reforme in sistemele de pensii si sanatate.

Specialistii institutiei au sugerat ca ar trebui atrase investitii private in sectorul drumurilor, unde este nevoie masiva de finatare.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Google Music, lansat joi. Va reuși să detroneze iTunes?... Noua tehnica de spart masini: saruturile romantice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x