Antena Căutare

Sondaj: Peste jumatate dintre tineri consuma produse etnobotanice!

Aproape 60% dintre tinerii din tara noastra consuma produse etnobotanice, potrivit unui sondaj realizat de Ciado Romania. Conform aceluiasi sondaj, cei mai multi romani cumpara produsele respective de pe Internet.

Sondajul arata o evolutie ingrijoratoare a consumului de substante etnobotanice in tara noastra, nu mai putin de 55% dintre tineri facand acest lucru.

Cei mai multi tineri cred ca inchiderea magazinelor in care se vand produse etnobotanice nu-i va face pe romani sa renunte la consumul acestora. 69% dintre ei cred acest lucru, in timp ce 19% sustin contrariul.

57% dintre cei intervievati spun ca achizitioneaza produsele etnobotanice de pe Internet, in timp ce 41% sustin ca le cumpara din magazine.

Lipsesc campaniile de prevenire

Chiar daca 67% dintre romanii chestionati considera necesare campaniile de prevenire si informare asupra riscurilor consumului de droguri, acestea nu au fost facute in licee sau alte locuri publice, dupa cum afirma peste 80% dintre cei intervievati.

Totusi, 45% dintre respondenti indica mall-urile si cluburile ca fiind cele mai potrivite locuri pentru campaniile de prevenire a consumului de substante etnobotanice, in timp ce 21% dintre ei spun ca acestea ar trebui facute in scoli si licee.

Sondajul a fost realizat in perioada 25-30 noiembrie pe un esantion de 1.700 de persoane din 10 municipii resedinta de judet, cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani. Marja de eroare este de +/- 2%.

Foto: Intactimages

Cezar Preda vrea sa interzica accesul adolescentilor in baruri, dupa ora 21:00... Cod Portocaliu de inundatii pe raul Crasna si Galben in alte 15 bazine hidrografice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x