Antena Căutare

Sondaj: Romanii isi pierd increderea si in Biserica si Armata

Romanii au inceput sa-si piarda increderera si in Biserica si Armata, din cauza situatiei tot mai dificile in care traiesc. Cea mai dramatica scadere a inregistrat-o, insa, Presedintia. In ultimii doi ani, increderea populatiei in seful statului a scazut cu 30 de procente. 86 la suta dintre romani nu mai au incredere in institutia condusa de Traian Basescu.


In ce priveste Armata, scandalul pensiilor militarilor a dus la scaderea cotei de incredere de la peste 71%, cat avea in ianuarie 2009, la 63,5%, la inceputul acestui an.

Scaderea increderii in cele doua institutii este pusa de sociologi pe seama neincrederii generale a populatiei si a faptului ca nu exista o societate civila puternica.

In ciuda acestui lucru, Biserica si Armata sunt cu mult deasupra institutiilor politice. Increderea in acestea a fost influentata de mai multe evenimente, cel mai important fiind anuntul sefului statului privind scaderea salariilor.

Iar cea mai buna dovada este situatia Presedintiei. La inceputul lui 2009, institutia condusa de Traian Basescu era cotata la peste 47%. Luna ianuarie a acestui an o gaseste in cadere libera, ajungand la aproape 14%.

Scaderea salariilor a tras, de altfel, in jos intreaga clasa politica. De la peste 23% cat avea in ianuarie 2009, Parlamentul a atins un minimum de 7,2%, pentru ca la inceputul acestui an sa fie cotat la 11,4%.

Nici Guvernul nu sta bine. Executivul era cotat in ianuarie 2009 cu aproape 30%. Procentul a scazut foarte mult, ajungand acum la aproape 9%.

Sociologii sustin ca scaderea increderii in politiceni este de fapt modalitatea romanilor de a-i taxa pentru masurile nepopulare luate.

Sursa: Antena3

"Mita in vama": Vasile Marica il acuza pe Traian Basescu si ii cere demisia... "Mita in vama": Sesizarea referitoare la liderul sindical Marica, trimisa la DNA prin posta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x