Antena Căutare

SONDAJ: Romanii se asteapta la un an mai greu

Romanii se asteapta ca 2011 sa fie un an mai greu decat 2010. O arata un sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES). Potrivit acestuia, in 2010 foarte putini romani au mai plecat in concedii in strainatate. Nici la petreceri sau spectacole nu s-au incumetat prea multi sa mearga. In schimb, banii lor s-au dus pe medicamente si pe spagi.

Anul trecut, doar 19 la suta dintre romani au plecat de acasa in concediu. In 2010 a scazut si numarul celor care si-au permis sa iasa in afara granitelor - doar 18 la suta dintre ei au calatorit in strainatate.

Din cauza problemelor de pe piata financiara, a scazut drastic si numarul celor care au luat imprumuturi de la banci - doar 9 la suta. Foarte multi au preferat sa ia bani de la prieteni sau de la familie, scapand astfel de dobanzi.

Greutatile i-au facut pe romani sa renunte si la distractii. 91 la suta dintre ei spun ca nu au mers la cinematograf in 2010, iar 77% nu au vazut niciun spectacol.

In schimb, in 2010, banii romanilor s-au dus pe medicamente si pe spagi. 75 la suta dintre ei au trecut pe la medic, iar 88 la suta si-au cumparat medicamente.

Romanii nu s-au dezis nici de vechile obiceiuri in 2010. Desi cei mai multi spun ca nu li s-a cerut spaga in anul care a trecut, foarte multi au oferit bani pentru anumite servicii. La medici si, in general, in spitale, potrivit sondajului IRES.

Astfel, 48 la suta dintre romani considera ca 2010 a fost un an rau. Din nefericire insa, ei nu sunt optimisti nici in privinta anului care abia a inceput. Sondajul a fost realizat pe un numar de 1.436 de persoane si are o eroare de plus minus 2,7%.

Seful Politiei Dolj, destituit in 2010 de Blaga, repus in functie... VIDEO: Elodia, executata silit de CAS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x