Live acumFilm: Jaf in stil italian
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Soprana fără adăpost care a emoţionat întreaga lume este moldoveancă. Totul a început când a aflat că suferă de cancer

Soprana fără adăpost, care a impresionat o lume întreagă cu arii cântate la metroul din Los Angeles, este din Republica Moldova. Jurnaliştii englezi au stat de vorbă cu mama ei adoptivă şi i-au refăcut povestea tristă a vieţii: Liudmila a crescut între două familii şi trăieşte între două ţări. Muzica i-a fost singura consolare şi singurul mijloc de trai.

Sunt imaginile şi notele muzicale care au făcut-o cunoscută în întreaga lume pe Liudmila, sau Emily cum e numită peste ocean. Femeia de 52 de ani s-a născut în satul Basarabeasca, la 100 de kilometri de Chişinău, într-o familie săracă.

În copilărie, vioara, sau scripca aşa cum o numeşte mama ei adoptivă, a fost refugiul Liudmilei. Este şi instrumentul care i-a şi asigurat un trai atunci când a emigrat în anii 90 peste Ocean.

Visul american s-a transformat în coşmar. Liudmila s-a îmbolnăvit iar costul tratamentului medical a lăsat-o, pe rând, fără prieteni şi fără casă. În plus, în urmă cu câţiva ani i s-a furat şi vioara, o comoară de 10.000 de dolari, la care cânta pentru a-şi câştiga existenţa. Chiar şi aşa, cu lacrimi în ochi, mama adoptivă o sfătuieşte să nu revină acasă.

Recomandari