Antena Căutare

Sora lui Ionuț Radu, căpitanul României U21, a murit când el avea nouă ani: ”I-am promis că o duc pe toate stadioanele lumii!”

Ionuț Radu, căpitanul României U21 și liderul unei generații care a făcut posibilă participarea la EURO 2019, are în spate o poveste cumplită de viață, întrucât atunci când avea nouă ani și-a pierdut sora. 

Ionuț Radu, căpitanul României U21 și liderul unei generații care a făcut posibilă participarea la EURO 2019, are în spate o poveste cumplită de viață, întrucât atunci când avea nouă ani și-a pierdut sora.

Ionuț Radu, românul care a avut cele mai multe intervenții salvatoare în meciul România-Anglia, ce s-a încheiat cu victoria tricolorilor, scorul fiind 4-2, a mărturisit că a trăit o dramă în urmă cu 13 ani, dar care l-a ajutat să lupte întotdeauna pentru îndeplinirea viselor sale.

Vineri seară, la Cesena, portarul tricolorilor a avut din nou alături de el, "mereu la bara din dreapta", tricoul pe care este imprimat chipul Emei, sora lui, care a murit acum 13 ani.

Citește și: Ionuţ Radu: Unde n-au ajuns picioarele a ajuns inima. Să nu mă credeţi nebun când o spun, dar o să ajungem foarte departe

"Tricoul cu Ema îl am am de când sunt în Italia. E un tricou pe care l-am făcut eu, ca o dedicație pentru ea. Îl iau mereu în poartă cu mine! Când eram mici i-am promis că o voi duce pe toate stadioanele mari din lume. Am trei fraţi. Alexandra avea 14 ani, iar eu aveam nouă când a decedat.

Tricoul îl las întotdeauna la stâlpul din dreapta. Este modul prin care eu o simt aproape şi simt că e cu mine", a povestit Ionuţ Andrei Radu, recent, potrivit DigiSport.

Ionuț Radu, declarații după victoria cu Anglia

“Sunteţi un popor extraordinar, ne-aţi făcut mândri că suntem români, nu ne-am fi aşteptat la o atmosferă atât de entuziastă. Ne-aţi împins de la spate şi unde n-au ajuns picioarele a ajuns inima. Noi am jucat cu inima în seara asta şi asta s-a văzut la sfârşit. Am vorbit la început cu băieţii că avem o ţară întreagă care ne susţine şi suntem foarte mândri că v-am făcut fericiţi şi că v-am refăcut să vă uitaţi la meciurile naţionalei. Echipa asta o să ajungă foarte departe. Să nu mă credeţi nebun când o spun, dar o să ajungem foarte departe”, a spus Radu la FRF TV.

Ionuţ Radu a menţionat că a fost cel mai important meci din cariera jucătorilor din naţională. “Mie nu mi-e frică să merg cu ei la război pentru că ştiu că dau totul pentru mine şi eu dau totul pentru ei. Şi acum am pielea de găină, dacă am plâns la final… Este o victorie istorică, am dat totul, am fost foarte motivaţi. Suntem mândri că suntem români. Ăsta e cel mai important lucru, toată lumea are un unic obiectiv, Dumnezeu lucrează pentru noi. Am primit o grămadă de mesaje din ţări de care nici măcar nu am auzit, spun că le-am readus speranţa. Trăim un moment al vieţii noastre fantastic şi sper să nu se termine”.

Citește și: Victorie spectaculoasă pentru naţionala de tineret şi în al doilea meci de la Euro-2019: scor 4-2 cu Anglia

Reprezentativa under 21 a României a învins, vineri, la Cesena, cu scorul de 4-2 (0-0), selecţionata Angliei, în etapa a doua a grupei C de la Campionatul European de tineret. Tricolorii au învins şi în prima etapă, scor 4-1 cu Croaţia, astfel că sunt pe primul loc în clasament, cu şase puncte.

Au marcat: Gray ’79, Abraham ‘87 / Puşcaş ’76 (penalti), Ianis Hagi ’85, Coman ’89, ‘90+3

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul fetiţei din Mehedinţi adoptată de o familie din SUA... Inspecţia Judiciară, sesizată în legătură cu procurorul Maria Piţurcă, cea care a participat la preluarea fetiţei de 8 a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x