Antena Căutare

Sorin Blejnar, presedinte ANAF: Stimulente primesc judetele care au primit planul de incasari

Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, a spus, sambata dimineata, ca toti colegii din tara fac o analiza pentru a decide daca vor veni la negoceri, in conditiile in care acestia doresc sa intre in actiuni de protest luni dimineata si ca i-a sunat pe Ialomitianu si pe Sorin Blejnar sa-i anunte de analiza, informeaza Mediafax.

„Nu am ce sa mai negociez"


Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca stimulente vor fi acordate judetelor care si-au depasit planul de incasari. Reprezentantii Sindicatului National al Functionarilor Publici se afla in sedinta la aceasta ora, urmand sa decida daca vor mai merge la negocierile de la Ministerul de Finante.

Sebastian Oprescu, liderul SNFP, a declarat ca nu stia de intalnirea de sambata dimineata si ca a afflat din media, potrivit Mediafax.

"Ieri (vineri - n.r.) am declarat ca nu voi mai participa. Mi s-au parut colegii de la Finante de rea credinta cand am discutat problema stimulentelor. Azi (sambata - n.r.) insa vom face o analiza cu colegii din tara, deoarece ei vor sa intre in actiuni de protest de luni dimineata", a precizat Sorin Oprescu.

El a spus ca vineri, de mai multe ori s-a ajuns la un oarecare punct comun, dar atunci cand s-a ajuns la semnarea protocolului, acest lucru nu s-a facut.

"Suspectez ca nu vor sa ne dea acesti bani pentru ca nu sunt in trezorerii, ia ministrul trebuie sa faca dovada ca ei sunt", a mai spus Oprescu, el adaugand ca pana acum sindicatele nu au cerut ministrului sa se demonstreze existenta banilor.

Toate sindicatele din tara vor sa intre luni in protest daca ministrul Ialomitianu si premierul nu-si vor tine cuvantul.

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu a venit la minister, unde la 9.30 ar trebui sa se reia negocierile cu sindicatele care vineri seara au fost blocate, liderul sindical Vasile Marica spunand ca ministrul nu mai vrea sa semneze actele pentru acordarea acestor drepturi.

La intrarea in sediul institutiei, Ialomitianu a spus ca sindicatele doresc sa se acorde stimulente pe criterii sociale.

"Este incorect, trebuie sa respectam legea, sa fie acordate pe criterii de eficienta", a declarat ministrul de Finante.

El a sustinut ca acordul cu FMI nu este pus in pericol de aceasta situatie.

Liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a spus, vineri noapte, ca ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, nu isi mai recunoaste promisiunile facute angajatilor care au protestat timp de doua zile la Ministerul Finantelor.

Sebastian Oprescu, presedinte SNFP: Angajatii vor primi stimulente in baza a trei criterii clare de performanta... Ne asteapta o iarna cu -30 de grade Celsius...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x