Soția lui Dacia Cioloș vrea să introducă o nouă practică în toate școlile din România! Propunerea Valeriei Cioloș pentru elevi

 
+2 click pentru
galerie

Soția lui Dacian Cioloș are o propunere pentru toate școlile din România. Valerie Cioloș intenționează să cadă că toți elevii țării vor practica în viitor mindfulness-ul în timpul cursurilor de școală.

Mindfulness este practica şi starea prin care alegem în mod conştient să trăim în prezent, să observăm gândurile şi emoţiile noastre şi să fim în contact cu corpul nostru. Îl putem practica în diverse moduri, cea mai cunoscută metodă fiind meditaţia şi care pentru mine a reprezentat o unealtă incredibilă de gestionare a propriilor emoţii şi gânduri, dar nu este singura.

Mindfulness poate însemna aproape orice activitate practicată cu regularitate, care ne induce o stare de linişte şi relaxare şi care ne pune în contact cu senzaţiile din corpul nostru şi ne ajută să fim martori la gândurile noastre în loc să le analizăm.

Acţiuni simple, precum mersul cu picioarele goale prin nisip , dansul sau exerciţii de respiraţie în natură, sunt moduri la fel de eficiente de practică a stării de prezenţă atâta vreme cât ne reamintim mereu să ne întoarcem atenţia către senzaţiile pe care le experimentăm în loc să ne pierdem în şirul inevitabil al gândurilor care vin şi pleacă.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI