Live acumFilm: Alice in Tara Oglinzilor (SUA 2016)
Prime Time 20:00Film: Parker

Spagi la Casele de Sanatate! Adeverintele se obtin doar daca platesti

Pana si o banala adeverinta care arata ca ai dat bani statului costa. Sute de oameni se calca zi de zi in picioare la Casele de Sanatate pentru a obtine documentul. Daca stau la coada, rezolva problema in doua saptamani. O spaga plasata potrivit le-ar aduce hartia in doar cateva ceasuri.

Doamna, pe care o sa o numim Ioana, cotizeaza de mai bine de 50 de ani la sistemul de sanatate. Acum are nevoie de de o adeverinta de la Casa de Asigurari.

"Am stat 2 saptamani la coada si nu am reusit. Am trimis un var de-al meu. A stat si el 2 zile, a doua zi a intrat in spital. L-a luat salvarea. A facut omul infarct", povesteste femeia.

Cu o camera ascunsa, am mers impreuna sa vedem cat e de complicat sa luam banala adeverinta. Am descoperit ca Ioana nu e o exceptie, ci un nume intr-o lunga lista. Cine vrea sa scape de coada, da spaga.

"Te duci la paznici si zici: <> . Si el zice: <>. Si-l cheama pe ala slabutu', ala care sta la usa si baga lumea. Si te cheama la doua jumate, cand se inchide, si-ti da adeverinta.", spune femeia. Insa, pentru asta trebuie sa platesti intre 50 si 100 de lei.

Astfel, zilnic zeci de oameni baga bani in buzunarele angajatilor de la Casa doar ca sa-si faca treaba.

Culmea este ca se formeaza cozi de sute de persoane in fiecare zi pentru banale adeverinte de asigurat in conditiile in care statul a cheltuit peste 100 de milioane de euro pentru un sistem de date informatizat.

Recomandari