Antena Căutare

Spania, a doua casă pentru români, își revine după coronavirus. Ce măsuri s-au luat în țara pusă la pământ de virus

Spania, considerată acasă de mulţi dintre români, a fost una dintre ţările cele mai lovite de pandemia de coronavirus. Chiar dacă lucrurile merg mai bine şi ibericii îşi revin încet, şomajul a crescut considerabil în ultimele luni şi mii de afaceri s-au năruit.

Evident că afectaţi sunt şi conaţionalii noştri care trăiesc şi muncesc acolo, dar şi cei care au parteneri de afaceri în Spania.

În anumite regiuni din Spania s-au impus măsuri stricte. Țara europeană a impus locuitorilor din regiunea Catalonia, devenită focar de Covid-19, să își acopere gura și nasul în spații deschise.

Potrivit unui decret adoptat de guvernul central de la Madrid, măştile sunt obligatorii în spaţii deschise în Spania doar dacă între persoane nu poate fi menţinută o distanţă de cel puţin 1,5 metri. Aproximativ 210.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit sâmbătă la măsurile de izolare.

Spania este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de COVID-19, cu peste 28.000 decese şi 250.000 de cazuri de infectare confirmate.

Stăm de vorbă acum cu avocatul Alexandru Lazăr, profesor de drept în Barcelona, un român care cunoaşte bine situaţia mediului de afaceri din Spania şi ne poate lămuri în privinţa situaţiei actuale. Urmăriți videoclipul de mai sus!

Controale ”la sânge” pe litoral, în următoarele zile. Premierul Orban, avertisment de ultimă oră: ”Dacă nu se potolesc, ... Țara noastră își pierde cetățenii tineri, predomină populația îmbătrânită. Câți locuitori mai numără România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x