Antena Căutare

SPECIAL! Arhiepiscopia Timisoarei, conectata la robinetul UE: afaceri ilegale, delapidari de fonduri, amenintari

Afaceri ilegale, delapidari de fonduri, amenintari! Toate, binecuvantate de un episcop. Sub paravanul Binelui, arhiepiscopia Timisoarei obliga oamenii sa doneze o parte din salariu Bisericii. Mai exact, angajatii unor centre dedicate copiilor saraci. Banii educatorilor vin direct de la Uniunea Europeana si se opresc in conturile Arhiepiscopiei. Preotii o numesc donatie. Una fara chitante.

Anul trecut, Arhiepiscopia Timisoarei a devenit unul dintre coordonatorii unui proiect POSDRU. In baza lui au fost infiintate cinci centre educationale, pentru copiii din familii cu probleme sociale. Cei 23 de angajati ai centrelor au avut o surpriza inca de la primul salariu.

“In mod intentionat am construit un buget mai mare de salarii ca sa gasim apoi intelegere la oameni ca o parte din banii astia sa se intoarca sub forma de donatii”, explica un barbat, sub protectia anonimatului. Iar in contractul de munca scrie clar: delapidarea unui singur euro se pedepseste.

Preotii erau atenti si la angajatii scutiti de taxe si impozite. Precum o educatoare, cu o problema de dizabilitate motorie, care avea un salariu cu 200 de lei mai mare. Drept urmare, Arhiepiscopia ii lua din salariu cu 200 de lei mai mult. Femeia ar vorbi, dar ii este frica.

Un mecanism ilegal, pus in miscare de Arhiepiscopie. Cateva rotite, insa, s-au oprit. Unele dintre angajate au refuzat sa mai cotizeze. Rezultatul - coordonatorii proiectului s-au autoservit din contul lor. In mai, cateva dintre angajate au depus plangere la politie.

Iata pozitia Arhiepiscopiei: "Stiu ca aveti o intrebare concreta la care nu este potrivit a da un raspuns pentru ca nu am un rasouns in acest sens. Prin urmare, o sa va rog sa nu insistati. Repet, el va fi de la sine", spune Parintele Pavel Cristian.

Ancheta este in derulare. Vinovatii nu au fost inca pedepsiti, dar centrele au fost inchise. Prin urmare, pana acum de suferit au avut doar copiii si angajatele acestor institutii. De subliniat e insa ca , ierarhic vorbind, peste cei 2doi coordonatori se afla apiscopul - vicar Paisie Lugojanu. Dar, Presfintia sa nu a raspuns la telefon. De altfel, se pare ca la Arhiepiscopia Timisoarei lucrurile au luat-o razna de multa vreme. Si, cu cat deschizi mai larg Cutia Pandorei, cu atat gasesti mai multe faradelegi.

foto: Intact Images

Trei studenti taiwanezi, agresati si jefuiti de un taximetrist din Bucuresti... Carnea de pui se scumpeste cu 20%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x