Antena Căutare

SPECIAL. Biserica, mana-n mana cu afacerile. Un preot din Targu Mures face exorcizari contra cost

Biserica aduna in jurul ei astazi milioane de enoriasi datorita credintei puternice a romanilor si a nevoii de spiritualitate. Sunt preoti care slujesc cu har si daruire, dar si cazuri izolate unde se incalca practicile ortodoxe. E si cazul unui preot din Targu Mures care isi vinde scump serviciile. Face exorcizari, pe bani multi, chiar in lacasul de cult, iar in timpul liber e vedeta la nunti si petreceri.

In VIDEO de mai sus aveti ocazia de a vedea imagini surprinse cu camera ascunsa, dintr-o biserica in care se practica exorcizarea. Pe bani multi. Doua femei citesc cu voce tare in fata sfintelor icoane, dintr-o carte de rugaciuni. Contrar canoanelor bisericesti.

Slujitorul Domnului, care are lacasul in grija, nu are nimic impotriva acestor practici. E o ceremonie care are loc in fiecare zi de vineri. Sute de oameni stau la rand, pentru a lasa la altar vin, mancare si pomelnice, dar si pentru a asista la ritualuri de exorcizare, care au loc la miezul noptii.

Cea mai importanta regula este, insa, darul. Fara el, nu se vine la biserica. Cine vrea sa se spovedeasca plateste 14 lei... pentru alimente. Si cat il lasa inima pentru pomelnic. Sute de credinciosi cumpara daruri, doar pentru a ajunge la parinte. Doar ca preotul e scump la vedere, dar si la vorba.

Lumanarile merg in altar, neaprinse, iar de acolo merg din nou la vanzare. La fel se intampla si cu darurile. Astfel, preotul a transformat biserica din sat intr-un loc in care se ruleaza, in fiecare vineri, zeci de mii de lei.

Oamenii din sat muncesc pentru el, au grija de gospodaria lui si de cele peste 100 de oi ale fetei bisericesti. Aceasta nu este, insa, singura meserie a preotului. El canta muzica populara si merge la petreceri. El a refuzat, totusi, sa discute cu jurnalistii de la Observator. Asta pentru ca, poate, ii este teama ca escrocheriile lui sa nu fie demascate.

Un an nou de spagi la camin - 500 de euro pentru un loc, 1500 pentru o camera intreaga!... Romii isi sarbatoresc astazi Ziua Nationala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x