Antena Căutare

SPECIAL: Povestea siamezelor Lina si Gherghina Boaru. Singurele romance despartite cu succes, in urma cu aproape 30 de ani

Lina si Gherghina, gemenele ale caror poveste a facut inconjurul lumii la inceputul anilor '80, au jurat ca nu se vor desparti niciodata, dar au ajuns sa nu isi mai vorbesca cu lunile. Lina se afla de mai multi ani in Spania, iar Gherghina sta cu mama ei langa Botosani, dupa ce si ea a fost la munca in strainatate. S-au nascut siameze, au fost despartite prin operatie, iar acum Lina si Gherghina mai sunt unite de o puternica legatura telepatica.


Povestea celor doua gemene siameze a iscat numeroase controverse, intr-un regim si in vremuri in care anomaliile naturii erau vazute ca niste consecinte ale pacatelor. Elena Boaru nu a tinut cont insa de comentariile rautacioase ale oamenilor si a luptat pana la capat pentru a-ti vedea fetitele sanatoase si normale. A facut eforturi supraomenesti, la acele vremuri, pentru a-si duce copiii peste hotare la operatie.

Intr-un final, in luna februarie a anului 1983 a ajuns la o clinica din Elvetia la Laussane. Iar eforturile sale au fost rasplatite de Dumnezeu. Dupa o interventie chirurgicala ce a durat aproape 10 ore micutele au fost despartite. Si mai important, au fost sanatoase.

Au avut o copilarie normala si frumoasa. Timp de peste 10 ani au crescut in Botosani, pentru ca mai apoi sa se mute la Bucecea. Cand au trecut de varsta de 20 de ani au luat calea strainatatii. Mai intai Gherghina, si apoi Lina. Ghergina a ajuns in Italia, iar Lina in Spania.



Desi cand au implinit 18 ani si-au jurat ca nu se vor desparti niciodata, fetele au ajuns acum sa nu-si mai vorbeasca deloc. O situatie care o face pe mama sa isi aminteasca cu durere de vremurile cand cele doua erau nedespartite.

La 63 de ani, Elena Boaru viseaza la momentul in care vor mai fi macar pentru odata la aceeasi masa. Singura consolare a femeiei este Manuel, fiul Gherghinei - "Printul de ciocolata". Un copil frumos si inteligent, facut cu un medic rezident din Elvetia, dupa cum spune bunica.

Povestea siamezilor nascuti saptamana trecuta la Brasov a impresionat-o pe Elena Boaru. Chiar daca nu e aceeasi cu a fetelor sale, iar vremurile sunt alte.

sursa: Antena3

VIDEO! Tatal Nadiei Comaneci, in stare foarte grava! Medicii sunt rezervati... Prelevarea de organe pentru transplant, cu acordul din timpul vietii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x