Antena Căutare

Specialistii: Gaura din stratul de ozon de deasupra Romaniei nu prezinta riscuri pentru populatie

Nu va temeti de gaura formata in stratul de ozon, care ajunge astazi deasupra tarii noastre! Asa ne indeamna specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie. Ei spun ca nu exista nici un fel de risc pentru noi, deoarece valorile concentratiei de ozon se incadreaza in parametrii normali pentru aceasta perioada, iar valoarea razelor ultraviolete este deasemenea scazuta.

Fenomenul este unul care se petrece in fiecare sezon rece. Potrivit meteorologilor, in ultima perioada gradul de pierdere a ozonului din zona Arctica a fost mai accentuat decat in toate iernile de pana acum.

Deasupra Romaniei, in perioada urmatoare concentratia de ozon va ramane apropiata de valorile normale pentru aceasta perioada a anului.

Cu toate acestea specialistii recomanda o serie de masuri de protectie.

Daca ies din casa, romanii sunt sfatuiti sa se dea cu creme cu factor de protectie cat mai mare si sa poarte sepci sau palarii. Pe termen lung, subtierea stratului de ozon este un fenomen ingrijorator, accentuat de poluare si greu de stopat.

Sursa: Antena3

Buftea: Un barbat a murit dupa ce a cazut un zid peste el... Ministrul Muncii a fost certat de pensionarii veniti in Bucuresti sa protesteze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x