Căutare Live

Firea: Spitalul „Victor Babeș”, pregătit să asigure mai multe paturi, în contextul pandemiei de coronavirus! Câte noi cazuri ar mai putea fi tratate aici

Spitalul „Victor Babeş" este pregătit să asigure încă 340 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, dacă situaţia o impune, pe lângă cele 60 deja alocate, jumătate dintre acestea fiind ocupate de pacienţii cu Covid-19, a anunțat, duminică, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.  

Firea: Spitalul „Victor Babeș”, pregătit să asigure mai multe paturi, în contextul pandemiei de coronavirus! Câte noi cazuri ar mai putea fi tratate aici

Facebook

„Spitalul de boli infecţioase şi tropicale Victor Babeş, administrat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, este pregătit să asigure, dacă situaţia o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienţii bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, dintre care 30 sunt ocupate cu bolnavi de COVID 19”, a transmis Gabriela Firea, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea a precizat că printre măsurile luate pentru asigurarea condiţiilor de asistenţă medicală pentru pacienţii depistaţi pozitiv pentru Covid-19 a fost inclusă şi alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri, fiind vorba de Pavilionul B4, complet dotat şi modernizat anul trecut.

Primarul Capitalei a mai spus că la Spitalul „Victor Babeş" s-au format echipe de 30 de medici, asistente medicale şi infirmiere care stau la spital 24 de ore din 24, timp de două săptămâni şi fac gardă la trei zile.

„Mai mult decât atât, echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotaţie, într-un centru de carantină pus la dispoziţie de Primăria Capitalei. Această iniţiativă respectă recomandările epidemiologice de limitare a contactului personalului medical care tratează pacienţii cu Covid 19 cu familiile lor, dar şi cu alte persoane. Astfel, aceşti oameni depun un efort uriaş şi se sacrifică pentru a-i proteja atât pe cei din jur, cât şi propriile familii!”, a mai afirmat Firea.

„Nu plânge pentru mine, România! Eu te-am hrănit când ți-era foame! De 10 de ani mă trezesc cu regretul că nu sunt acasă... MAE: Opt cetăţeni români care se aflau la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină în largul Califo...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri