Antena Căutare

Spitale inchise cu pretul vietii romanilor!

Un barbat de 41 de ani din Valcea a murit in fata spitalului din Balcesti, care fusese desfiintat de la 1 aprilie prin ordinul Ministerului Sanatatii de desfiintare a mai multor spital.

UPDATE 12.20: Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca barbatul a fost transportat cu o masina personala de catre un vecin, iar cel care a apelat 112 nu a putut sa comunice numarul de telefon al soferului pentru a se coordona cu Ambulanta, astfel incat pacientul sa fie preluat de medici.

Ambulantele din Balcesti se aflau in misiune, dar a fost mobilizata o alta ambulanta pentru a se intalni cu masina. La sosirea la spitalul din Balcesti, barbatul a fost vazut de trei medici de familie care l-au declarat decedat.

Conform subsecretarului de stat, procedura corecta este ca, in momentul apelarii 112 sa se astepte indicatiile personalului de la Ambulanta si sa se evite transportul celor bolnavi cu masini private.

Barbatul a acuzat dureri abdominale si a facut spume la gura, iar rudele au sunat la salvare, si apoi l-au adus la spitalul din Balcesti, nestiind ca unitatea a fost desfiintata. In unitate ar fi trebuit sa se afle un medic de garda, dar acesta era plecat la o urgenta.

Barbat ucis de spitalul inchis

Un alt pacient a murit in drum spre spitalul din Baneasa, judetul Constanta. Barbatul, in varsta de 60 de ani, avea probleme cardiace. I s-a facut rau in timp ce se afla la munca, iar colegii l-au dus imediat la spitalul din localitate, unde i s-a pus o perfuzie. Asistenta spitalului a sunat la 112 si a cerut ajutorul unei ambulante.

Desi ambulanta a ajuns in 10 minute si l-a preluat pe barbat, in drum spre Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, acesta a murit.

Medicii au declarat ca barbatul facuse un infarct si ca nu ar mai fi putut fi salvat chiar daca spitalul nu ar fi fost inchis in 1 aprilie.

Copii lasati in voia sortii


Si nu sunt singurele cazuri aproape absurde aparute dupa desfiintarea spitalelor. 20 de copii care sufera de boli grave sunt pasati ca o minge de ping-pong de autoritatile romane. Parintii nu-i pot ingriji corespunzator acasa, dar Ministerul Sanatatii mai inchide un spital. Dupa ce l-a renovat, acum nu mai are bani sa-l tina deschis desi era singurul din judetul Vaslui in care erau tratati copiii bolnavi cronic.

Documente inedite din arhiva Cioran care se liciteaza azi la Paris... VIDEO! Buzau: Fetita arsa de vie in casa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x