Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Spitalele din București primesc ajutor de la biserică! Peste 900 de exemplare din Noul Testament au fost împărțite la pacienți

Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat că a început de săptămâna trecută distribuirea a 955 de exemplare din Noul Testament cu Psalmii în principalele spitale din Capitală.

Noul Testament în spitale

„Distribuirea a început de pe 25 noiembrie către unităţile spitaliceşti. Pacienţii care doresc să citească Noul Testament cu Psalmii pot apela la preotul de spital şi vor beneficia de această posibilitate de a împrumuta Sfânta Scriptură pentru a se întări sufleteşte în perioada de luptă cu boala şi cu suferinţa”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Ionuţ Iordăchescu, Consilier Eparhial în cadrul Sectorului Social al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Preoții le pun la dispoiziție pacienților posibilitatea dea împrumuta Sfânta Scriptură, pe parcursul șederii în spital. În restul timpului, exemplarele vor rămâne în bibloteca capelelor.

„Citirea Sfintei Scripturi este la fel de importantă ca rugăciunea personală, ca postul, ca faptele de milostenie şi contribuie la creşterea noastră duhovnicească; este importantă mai ales în cazul persoanelor care au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, care au nevoie de o stare de pace pe care o pot afla şi din cuvântul Scripturii”.

În cadrul aceluiaşi proiect, Patriarhia Română va distribui 1410 de exemplare din Noul Testament cu Psalmii militarilor români aflaţi în misiune în afara graniţelor ţării. Distribuirea se va realiza prin intermediul Secţiei de Asistenţă Religioasă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Recomandari