Spitalele din România devin focare de coronavirus! Sute de medici şi asistenţi sunt acum în pericol

Salvatorii sunt transformaţi în victime în războiul cu virusul ucigaş. În spitalul-focar din Suceava, unde doi pacienţi au murit ieri, sunt 92 de medici şi asistenţi de la toate secţiile infectaţi. Cei peste 1.000 de angajaţi ai spitalului sunt acum testaţi la grămadă. În tot acest haos, Parchetul a deschis o anchetă după ce medici bolnavi au fost chemaţi de acasă.

Sute de medici şi asistenţi stau la coadă, îngrămădiţi, şi aşteaptă să fie testaţi, deşi unii dintre ei ar putea fi deja infectaţi. Din cei 1313 angajaţi, 92 au deja virusul ucigaş.

citește și: Premierul Ludovic Orban, conferință de presă LIVE: „Două ordonanțe de urgență, ca să ajutăm românii cu credite”

„Estimările noastre sunt că vor fi câteva sute de salariaţi contaminaţi cu COVID. Sunt persoane, din personalul medical, destui cu simptomatologie deja, care nu au primit rezultatul. Ceea ce înseamnă că numărul va fi mult mai mare.” (Iulian Pope, vicepreşedinte Federaţia Sanitas)

Sunt salvatori condamnaţi la contaminare, puşi în pericol chiar de conducerea spitalului.

Spitalele din România devin focare de coronavirus! Sute de medici şi asistenţi sunt acum în pericol

Zeci de medici și asistenți de la un spital din Suceava, confirmați cu coronavirus

Zeci de medici și asistenți de la un spital din Suceava, confirmați cu coronavirus

Indiferent de starea în care se află, toate cadrele medicale au fost chemate la spital azi, de directorul medical.

citește și: Alertă! Sunt peste 800.000 de români întorși în țară, dar mulți nu sunt în izolare

Ieri, managerul spitalului nici măcar nu ştia câţi infectaţi are.

Contaminarea în masă a medicilor a început după ce mai mulţi pacienţi au fost plimbaţi de la o secţie la alta până când au fost depistaţi pozitiv.

La spitalul contaminat nu mai ajung urgenţele. Toate cazurile sunt trimise la spitalele din zonă.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri