Antena Căutare

Spitalul de Urgenta din Targu-Mures a ramas fara citostatice

Cel putin sapte citostatice de baza pentru tratarea leucemiei, dar si altele, folosite pentru transplanturi, nu se gasesc la Spitalului de Urgenta din Targu Mures. Desi Guvernul a alocat o suma mare pentru achizitionarea de medicamente, in prezent, spitalul duce lipsa de multe citostatice.

Deocamdata, medicul planuieste ca problema din Targu-Mures sa fie semnalata la Congresul International de Transplant care va avea loc in luna aprilie la Londra.

In acest moment, doctorul Benedek spune ca apartinatorii bolnavilor se chinuie sa faca rost de medicamentele care lipsesc din alte tari vecine Romaniei.

Totodata, seful clinicii din Targu-Mures a mai precizat ca centrul pe care il conduce a semnat pentru plecarea pacientilor la tratament in alte tari, unde serviciile medicale costa de cateva ori mai mult decat in Romania. De asemenea, spune ca daca ar avea cele opt tipuri de medicamente necesare, pacientii sai ar putea fi salvati.

Foto: frugivoremag.com

UPDATE Modificari in programa scolara: Mai putina romana, mai mult sport... Noul Cod de Procedura Civila intra in vigoare incepand de astazi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x