Live acumBaieti de oras
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la munca

SRI a dezvăluit că atacurile cibernetice împotriva spitalelor au venit din partea unor hackeri chinezi

Centrul Naţional Cyberint suspectează că atacatorii sunt de origine chineză. Au fost luate în calcul orele la care hackerii chinezi au fost activi şi indiciile lăsate în mesajele de răscumpărare”, transmite SRI.

Autorii atacurilor cibernetice care au afectat mai multe spitale sunt de origine chineză, anunţă Centrul Naţional Cyberint..

”În legătură cu atacurile ciberbetice de la spitale, Centrul Naţional Cyberint suspectează că atacatorii sunt de origine chineză. Au fost luate în calcul orele la care hackerii chinezi au fost activi şi indiciile lăsate în mesajele de răscumpărare”, transmite SRI.. SRI precizează că momentan nu poate oferi mai multe detalii.

Patru spitale au fost afectate de un ransomware, fiind vorba despre "Victor Babeş" din Bucureşti şi cele din Huşi, Dorohoi şi Alba, din datele existente până în prezent, anunţa joi SRI. Reprezentanţii SRI spuneau că niciunul dintre spitalele afectate nu avea antivirus.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea declara că aceste atacuri îngreunează foarte mult activitatea medicală, internările, externările, reţetele fiind eliberate greoi, astfel că se pune în pericol funcţionarea unităţii sanitare. Totodată, dacă se pierd datele referitoare la pacienţi - foi de observaţii, date referitoare la salarizare, trebuie recuperate.

Sursa : news.ro