Antena Căutare

SRI cere expulzarea a opt persoane acuzate de terorism prinse in Romania

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti solicita instantei, in urma unor informatii primite de la SRI, sa declare ca indezirabile, pe o perioada de 15 ani, opt persoane din Orientul Mijlociu, despre care exista informatii ca au desfasurat actiuni subversive in favoarea unor grupari teroriste, informeaza un comunicat remis vineri de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

La data de 22 august, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, conform dispozitiilor din OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, a sesizat Curtea de Apel Bucuresti "pentru a aprecia asupra dispunerii masurii de declarare ca indezirabil a unui grup de opt persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioada de 15 ani, pentru motive de securitate nationala".

"In cauza au rezultat indicii privind desfasurarea de catre aceste persoane de actiuni subversive in favoarea unor grupuri considerate teroriste de catre organismele internationale", potrivit comunicatului remis presei.

Conform surselor citate de Antena3, cele opt persoane apartin gruparilor teroriste Hamas si Hezbollah si sunt palestinieni. In perioada aprilie - august 2012 persoanele respective au incercat sa constituie pe teritoriul Romaniei structuri de sprijin pentru activitati de migratie ilegala ce puteau fi folosite ca acoperire de grupari teroriste active la nivel international.

Foto: intact Images

Rezultatele preliminarele ale recensamantului: populatia stabila a Romaniei se ridica la 19.043.767 persoane... Cea mai mare parcare publica din tara a fost inaugurata in Bucuresti, la Arena Nationala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x