Antena Căutare

Stadionul Lia Manoliu, "vizitat" de hoti. Au furat 6,7 tone de cablu!

11 hoti, printre care se afla si un agent de paza, arestati pentru ca au furat 6,7 tone de cablu electric.

Unsprezece persoane au fost arestate preventiv pentru furt de cablu electric de la Stadionul National "Lia Manoliu" din Bucuresti, paguba fiind estimata la peste 170.000 de lei. Cei 11 sunt cercetati pentru furt calificat, potrivit Parchetului Judecatoriei Sectorului 2.

Ei sunt acuzati ca, in noaptea de 24 spre 25 ianuarie, cu ajutorul unui agent de paza la santierul Stadionului National, au intrat in incinta, au fortat sistemul de inchidere al usii de acces si au patruns in camera electrica din subsolul Stadionului National. De aici au furat 1.060 metri liniari de cablu electric ce continea cupru.

Cantitatea sustrasa, de 6.77 tone, a fost evaluata la 173.913 de lei, prejudiciu care nu a fost recuperat pana in prezent. Cei 11 au fost arestati preventiv pentru 30 de zile de magistratii Judecatoriei Sectorului 2.

Alte doua persoane sunt cercetate in cauza. Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea intregii activitati infractionale si a tuturor imprejurarilor producerii faptei.Lucrarile la stadionul National, fost "23 August", din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu", au inceput in decembrie 2007. Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu a declarat astazi ca nu stie nimic despre un furt de cablu la santierul Stadionului National, dar se va interesa privind aceasta problema.

"Ma intrebati ca in gluma cu Radio Erevan, nu era vorba de Mercedes, era vorba de bicicleta. Habar n-am. Stiu doar ca am mostenit o ancheta in 2009, «unde sunt fostele scaune». Nu s-a terminat nici pana acum. Habar n-am unde sunt fostele scaune, asta stiu. Chestia cu cablurile nu o stiu. Nu am fost informat cu nimic. Dar intrebam oamenii. Nu cred ca elvetienii se apucau daca lipseau si 30 de centimetri de cabluri. Dar e posibil orice".

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, in conformitate cu cerintele UEFA necesare acreditarii stadionului, acesta va fi dotat cu sisteme de asigurare a gestiunii, sisteme de securitate si siguranta, supraveghere video, sistem video cu recunoastere faciala pentru combaterea huliganismului pe stadioane.

O alta cerinta care conditioneaza acreditarea de catre UEFA este mobilarea interioara a stadionului. Stadionul "Lia Manoliu" va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna intai.

Etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspetii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulatiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmand a avea o capacitate de 35.450 de locuri.

Accesul pe Stadionul "Lia Manoliu" se va face simultan prin 94 cai de acces. Proiectul noii arene are o valoare de 120 milioane de euro (fara TVA) si ar trebui sa fie finalizat in luna mai 2010. Arena va gazdui in 2012 finala UEFA Liga Europa.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Judecatorul din cazul Vintu, schimbat... Centralele nucleare din UE, testate pentru rezistenta la calamitati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x