Antena Căutare

Starea celor 6 bebelusi, supravietuitori ai incendiului de la Maternitatea Giulesti: grava, dar stabila

Starea celor sase bebelusi care au supravietuit incendiului de la Maternitatea Giulesti este in continuare grava, dar stabila. In aceast dimineata, purtatorul de cuvant al Spitalului Grigore Alexandrescu a anuntat ca unul dintre bebelusi a ramas, in continuare, intubat.

Salonul de la terapie intensiva in care se aflau cei 11 bebelusi arata ca dupa bombardament. Peretii sunt negri de fum, geamurile sparte, cadrele usilor deformate, faianta cazuta de pe pereti din cauza caldurii de cuptor.

Temperatura a fost atat de ridicata si pentru ca salonul bebelusilor avea doua randuri de geamuri - unele vechi si altele de termopan, montate la renovarea incaperii.

Caldura infernala a topit prizele, cablurile si toate aparatele
electrice.

Usa cu cartela, prin care s-ar fi putut intra in salon, poarta urmele lasate de taticul care a reusit sa sparga geamul.

Ca o ironie, din incendiu a scapat o Diploma acordata Maternitatii Giulesti, prin care era apreciata contributia adusa la desfasurarea programului de sanatate a familiei in Romania.oate echipamentele, incubatoarele arse si resturile de mobilier din salon au fost incarcate in doua camioane ale Jandarmeriei si trimise pentru expertiza la Institutului de Cercetare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva de la Petrosani.

Refacerea salii de terapie intensiva va costa aproximativ 60.000 de euro. In acesti bani nu intra si aparatura necesara, pentru care Primaria Capitalei va trebui sa aloce cateva sute de mii de euro.

VIDEO! Deliciu romanesc pentru strainii pofticiosi... Sanatatea, incotro? Un baietel, intre viata si moarte din cauza unui bob de fasole...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x